Katsikutele võiks kutsuda kõik oma lähedased inimesed, kes soovivad imikut uudistama tulla, kuid kindlasti tuleks meeles pidada, et väikese ja hapra vastsündinu auks oleks mõistlik korraldada vaiksem koosistumine.

Korraldajateks võiksid olla nii vastsündinu vanemad kui ka nende lähedased, kuid viimase variandi korral tuleks kindlasti arvestada ka vanemate soovidega.

Mida lähedased katsikutest arvavad ja mida selliselt ürituselt ootavad tasuks teada. Meie isablogi pidaja Henry, kelle beebi puhul samuti katsikud korraldati, võttis teema kokku ja pani humoorikalt ka kirja. Loe sellest SIIT

Ürituse võiks korraldada kodus, kus beebi ja ka vanemad ennast kindlasti kõige mugavamalt tunnevad.

Ürituse sisuks võiks olla näiteks lõuna- või õhtusöök lähedaste seltsis ning ka huvitavate mängude korraldamine.

Ruumi võiks kaunistada vastavalt kas üleni roosade või helesiniste elementidega. Kuid miks mitte ka valida hoopis mõni põnevam teema: kaunistada ruum näiteks mõne multika või muinsjutu temaatikaga.

Kuna katsikutel on kombeks, et vastsündinu ema avab ka külaliste toodud kingid, võiks samal ajal pakkuda külalistele põnevust bingo läbi: pane kõikidele kinkidele number. Kui sa tead, et katsikutele tuleb näiteks 20 inimest, siis prindi 20 bingo kaarti, millest igaüks sisaldab suvalist numbrikombinatsiooni. Kui hakkad suvalises järjekorras kinke avama, hüüa iga kingi avamisel välja ka kingi number. Esimene, kes kõik numbrid täis saab, on võitja ning saab auhinna.

Selleks, et vanemate rõõmu jagada ka tulevikus, oleks soovitatav ka igale bingo kaardile kirjutada mõni tegevus (näiteks: jalutad lapsega kord kuus, mängid temaga kord nädalas jne), mida iga kaardi saaja hakkab tulevikus täitma. Nii on igal lähedasel võimalus vanemaid toetada ja abistada.

Et pakkuda külalistele põnevat tegevust võiks neile näiteks korraldada ka sõnamängu: valmista enne pidu näiteks 20 mängukaarti, millest igaühel on mõni beebidega seotud sõna, kuid tähtede järjekord selles sõnas on valesti. Kes esimesena oma kaardil oleva sõna õigesti ära arvab on võitja ning saab auhinna.

Miks mitte korraldada ka mäng vanemate eesnimedest: iga külaline saab omale paberi ja pliiatsi ning kirjutab sellele nii lapse isa kui ka ema eesnime. Iga tähe juurde tuleb mõelda just antud tähega algav sõna, mis seostub imikutega. Kes ülesande esimesena lahendab, ongi võitja.

Erilise päeva jäädvustamiseks ning mälestuseks vastsündinule võiks teha ka video, milles iga beebile lähedane inimene soovib talle midagi ilusat tulevasteks aastateks.

Peo lõpetuseks oleks kena jagada midagi mälestuseks igale külastajale ka omalt poolt. Selleks sobiks kõige paremini näiteks vastusündinu pilt koos tema vanematega. Nii saab iga ürituse külaline erilisest päevast kustutamatu mälestuse.

Kui sa oled aga ise katsikutele kutsutud, siis vaata SIIT, kuidas kingituseks uhke mähkmetort teha

Loo autor: Kristiine Saat feeling24.ee