Karju oma lapse nime üle mänguväljaku nii kõvasti kui jaksad, et kuuleksid ise, kuidas see kõlab. Sest igal juhul tuleb ette kordi, mil pead oma last hüüdma ja kui kirjapildis paistab su väljavalitud nimi ilus, siis valju häälega karjudes võib see kõlada täiesti kohutavalt. Ja sa ei taha iga kord piinlikkusest maa alla vajuda, kui ta nime karjud.

2. Populaarsustest

Kuigi Laura, Markus, Oliver ja Robin on väga ilusad nimed, on üsna suur tõenäosus, et su lapse rühmas või klassis on veel temanimelisi. Ja see tekitab väga palju segadust nii lapses endas kui tema õpetajates. Nii et võib-olla ei ole just parim mõte panna oma lapsele edetabeli tipus olev nimi.

3. Internetitest

Igaks juhuks guugelda läbi oma lapse nimevariandid, et ta ei saaks sama nime nagu mõni kuulus kurjategija või pätt. Või kui näed, et temanimelisi on juba üle kümne, siis võib tal tulevikus tõesti keeruline olla, sest pidevalt aetakse teistega sassi.

4. Halva energia test

Mõtle hoolega, ega su lapse nimega ei seostu sulle mõni ebameeldiv inimene. Lapse nimi peaks tooma sulle ainult häid emotsioone ja rõõmsaid mälestusi, mitte iga kord meenutama kedagi ebameeldivat, kellest sa parema meelega mitte midagi teada ei tahaks.

5. Tähendustest

Palun ära pane oma lapsele sookolli või kalapoja nime. Välismaise või eksootilise nime puhul palun uuri enne kindlalt välja, ega see mõnes rahvusvahelises keeles midagi roppu või imelikku tähenda. Sa ju ei taha oma lapse tulevikule kriipsu peale tõmmata juba sellega, et paned ta nimeks Sookoll, Peletis või Eksitus.

6. Hääldustest

Nimi võib olla küll imekaunis, aga kui sina, õpetaja ja laps ise ei suuda seda korrektselt hääldada ega kirjutada, siis parem jäta see sinnapaika. Väga raske on elada nimega, mida pead iga jumala kord tähthaaval hääldama.

Allikas: The Sun