Leppige esmalt pereringis kokku, millal soovite katsikulisi vastu võtta. Täiesti normaalne on öelda sõpradele-sugulastele, et vajate veel aega omaette olekuks ja uue pereliikmega harjumiseks.

Perele

Kõige tähtsam on, et saaksite piisavalt puhata ja kohaneda. Miks mitte pidada võõruspidu alles lapse mõnekuuseks saades – just siis, kui ise tunnete, et olete selleks valmis.

Mõelge läbi, kas teile on mugavam, kui kõik soovijad tulevad külla korraga või võõrustate eri seltskondi eri päevadel. Viiruste aegu ärge külalisi kutsuge. Ilma häbenemata võite paluda, et küllatulija oleks täiesti terve. Või eelistate hoopis ise titaga sõprade-sugulaste juurde järgemööda tutvustusringile minna?

Külalistele

Mitte keegi ei peaks eeldama värskelt emalt ja isalt mitmekäigulist õhtusööki, kui nad just ise selleks tungi­valt soovi ei avalda. Piisab lihtsatest suu­pistetest. Külalised võiksid juba kokkusaamist planeerides öelda võõrustajale, et võtavad midagi ise kaasa.

Kõige väärtuslikum vara värsketele vanematele on puhkus ja aeg. Kirjuta näiteks enda tehtud kaardile lubadus, et oled nõus hoidma beebit kord nädalas tema pooleaastaseks saamiseni. Ära siis unusta oma lubadust hiljem meelde tuletada ja täide viia! Või kingi vanematele mõne kuu pärast toimuva teatrietenduse piletid lubadusega sel ajal lapse järele vaadata.

Kaardile võid kirjutada ka tõotuse teha noorele perele esimese paari kuu jooksul kord nädalas õhtusöök, käia poes, aidata kasvõi kodu koristada. Ole loominguline! 

Külalised leiavad kingivihjeid katsikuteks ja vanemad häid ideid katsikute korraldamiseks leiad digiajakirjast.