Taavi ja tema kaasa Katrini (37) peres naudib hetkel peaosatäitja rolli 11-kuune Tim Gustav. Elurütmi sätivad nad nüüd rahulikult beebi järgi, erinevalt kahe esimese lapse sünni järgsest ajast. Nad tõdevad, et esimese lapse Mia (11) puhul oli neil raamat pidevalt käeulatuses. Sealt jälgisid nad, mida beebi järgmiseks tegema peaks hakkama ja iga tema pöiasirutus oli suursündmus! Tim Gustavi – kodustele Kusti – puhul ei ole enam nii suurt vajadust näpuga raamatust järge ajada.

Oluliseks peavad nad nüüd hoopis rahulikumat, beebi järgi sätitud aega, mida nad veel ka Mihkli (9) sünni järel ei osanud võtta. Uneta öid kogunes keskmise lapsega omajagu. „Oli selline periood, kus ta öösiti lihtsalt karjus,” meenutab Taavi. „Ja see kestis üsna pikka aega, mäletan, et ma küsisin mingi hetk ahastuses Katrini käest: millal see ükskord lõppeb?!” Peagi said Katrin ja Taavi siiski tõdeda: i g a mure läheb ükskord mööda ja iga laps on erinev! Laps ei ole stressi, vaid rõõmu allikas!

„Kui suuremate lastega oli endal veel see tung, et peab igal pool käima, ringi jooksma ja rakkes olema, siis Kustiga võtsin aja täiesti maha. Beebile on oluline päevarütm, kui me sellest välja läheme, on ta häiritud. Olen ise nüüd vanem, tean, et titeiga läheb nii kiiresti mööda, ma naudin seda ja süvenen rohkem,” räägib Katrin.

Ka Taavi on oma koorumust oluliselt vähendanud. Ta pani maha Nukuteatri kunstilise juhi ameti ning jätkab näitleja ja lavastajana. Kui varem jõudis mees õhtul kell kaheksa töölt koju, avas arvuti ja töö jätkus südaööni, siis nüüd on pilt oluliselt muutunud.

Suurt tööd ei nõua vanemad ka beebilt. Ei pea tingimata käima titade laulu- ja tantsuringis ega teiseks eluaastaks inglise keelt omandama. Samuti ei pane nad Kustile liigset pinget potilkäigu ja oma voodis magamise osas. „Mia ja Mihkel meil enam kaisus ei käi ja ma tunnen sellest isegi puudust. Jah, oli küll tüütu ja ebamugav neljakesi ühte voodisse mahtuda, aga kui sa ärkad hommikul üles – ühe jalad ja teise käed risti üle sinu, siis sellel on ka oma võlu.” Mingit paanikat selles osas, et laps ei lähegi vanemate voodist ära, neil pole.

Loe, millest veel kirjutame Pere ja Kodu uues ajakirjas BEEBI!

Jaga
Kommentaarid