Kuigi kõnealused muutused on pigem positiivsed, võimendades tundlikkust ja vastutustunnet, toovad need kaasa ka liiga intensiivseid tundepuhanguid ning üleliigset muretsemist. Mõned teadlased on seda võrrelnud lausa armunud olekuga — inimene on irratsionaalne, ülemõtlev ning hulljulge. On leitud ka tõestust selle kohta, et lapse saamine tõepoolest halvendab naise mälu. Teadlased spekuleerivad nimelt, et oksütotsiin ehk hormoon, mida toodab naise keha raseduse, sünnituse ning imetamise ajal, mängib olulist rolli unustamises. Vajalik on see selleks, et värskel emal ununeks kõik kolme eelpool mainitud tegevusega kaasnenud ebameeldivused ja järglaste saamine korduks ka tulevikus.

Sama uuringu käigus jälgiti ka värskeid isasid ning leiti suureks üllatuseks, et nendegi ajutegevus muutus. Näiteks olid emade ja isade ajuvõnked täpselt samasugused, kui neile näidati videot neist endist oma lastega. Eriti vilgas tegevus toimus sellisel juhul aju mandeltuumas ehk amügdalas, mis tegeleb emotsioonide töötlemisega — mida rohkem isad laste kasvatamisel osalesid, seda enam nende amügdala emade omale sarnases.

Seega, kui tunned, et “emme aju” on sinust võitu saanud, lohuta end sellega, et kõik on looduse poolt on nii seatud ning viimaks on neuroteadus selle paljastanud. Tervitatav uudis on tegelikult see, et sinu aju endine töövõime taastub mõne aja möödudes täielikult, kuid see võib aega võtta vähemalt kaks aastat. Suure tõenäosusega jõuad oma ebatavalise ajutegevusega ära harjuda ning saad veel pikalt kogeda naljakaid apsakaid, millest aastaid hiljem lõbusaid lugusid rääkida.