„Uurimuse tulemus toetab haiglate soovitust kasutada intensiivravi osakonnas viibivate enneaegsete laste toitmiseks emapiima,“ ütleb doktor Mandy Brown Belfort, Brighami Naistehaigla arst, teadur ja uurimuse peamine läbiviija.

Tulemused näitavad, et beebidel, kes said intensiivravil olles rohkem päevi rinnapiima, oli suurem aju hallaine hulk (ala, mis vastutab närvirakkude signaliseerimise eest) ning 7. eluaastal paremad tulemused matemaatikas, mälutöös ja motoorsete funktsioonide testides. 

„Paljudel enneaegsete laste emadel on raske toota piisavalt rinnapiima. Me peame nägema rohkem vaeva selle nimel, et need emad saaksid piisavalt tuge ja olukord paraneks," täpsustab Belfort.

Belfort lisab ka, et tulevikus teiste MRT-tehnikate kasutamine võib anda meile rohkem informatsiooni, kuidas rinnapiima kasutamine võib mõjutada beebide aju funktsiooni ja struktuuri.

Teaduslik uuring avaldati ajakirjas The Journal of Pediatrics.

Allikas: Brighami Naistehaigla ja Mandy B. Belfort, MD, MPH et al. Breast Milk Feeding, Brain Development, and Neurocognitive Outcomes: A 7-Year Longitudinal Study in Infants Born at Less Than 30 Weeks' Gestation. The Journal of Pediatrics, juuli 2016 DOI: 10.1016/j.jpeds.2016.06.045