Saatekiri esilekutsumisele


35. rasedusnädalaks saigi Karoli saatekirja sünnituse esilekutsumiseks. Sünnituseelses osakonnas aga selgus, et loode oli vahepeal siiski üksjagu kasvanud ja talle anti veel kaks nädalat pikendust. Pisike Annabel sündis 37. rasedusnädala täitudes esilekutsumisega ning kaalus 2245 grammi ja oli 44 cm pikk. “See oli mulle tohutu kergendus, sest kartsin väga, et ta ei vea kahte kilogi välja, ega olnud kindel, kas ta kopsud ja muu eluks vajalik on kenasti välja arenenud. Pelgasin, et tal võivad nii pisikesena sündides esineda mingid enneaegsete laste mured, aga tegelikult oli ta tervis täiesti korras – sain beebi kohe enda juurde ja meid viidi perepalatisse,” jutustab ema.

Perepalatis veetsid vanemad koos uhiuue pereliikmega kaks ööd ja olid kindlad, et pääsevad seejärel koju. Annabeli kaal püsis lubatud languse piires, ta sõi kenasti ja kõik tundus päris korras olevat. Igaks juhuks tehtud vereproov aga kinnitas vastupidist.

Ta polnud isegi kollane!


“Arst kutsus meid enda juurde – olin heas tujus ja rõõmus, kuna ootasin juba kojusaamist, kui äkki sain nagu külma duši kaela. Tohter teatas, et peame intensiivravipalatisse ringi kolima. Hakkasin lahinal nutma,” kirjeldab Karoli. “Beebi bilirubiini- ja hemoglobiinitase olid liiga kõrged. Ta saadeti päevitama ja tilguti alla. Olin täiesti löödud, sest Annabel polnud isegi kollane!”