Isad on paremas vormis

Beebiga jalutuskäik, väiksema lapsega õues mängimine ja suurema pojaga jalgpalli tagumine — see kõik on kasuks ka isale. Suur osa isasid tahavad oma laste jaoks olla terved ja tugevad ning see paneb nad liikuma. Lastega koos lustimine muudab isa rõõmsaks, tagab õnnetunde ning hea tervise.

Isade sekselu on parem

See on asi, mis võib nii lastetutele meestele, kui ka meestele, kes on hiljuti esmakordselt isaks saanud, veidi arusaamatuna tunduda, kuid nii see on. Mehed, kellel on lapsed ja kes on õnnelikus suhtes oma laste emaga, omavad uuringute kohaselt ka rahuldustpakkuvamat ja regulaarsemat ning tihedamat sekselu, kui vallalised mehed.

Isade tervis on parem

Uuringute kohaselt on isarollis olevad mehed igas mõttes vastutustundlikumad. Nad ei hooli mitte üksnes sellest, et lapsel oleks tervislik toit ja piisavalt sporti, vaid nad elavad ka ise tervislikumalt ja nende elurütm on regulaarsem. Nad joovad vähem, toituvad paremini ja magavad korralikult.

Isadel on väiksem stressitase

Uuringute kohaselt on nendel meestel, kes on oma rolliga perekonnas rahul, ka tunduvalt väiksem risk sattuda stressist tingitud haiguste küüsi. Isadel esineb vähem unetust, stressist ja pingest tingitud valusid, ärevust.

Isad on hoolivamad mehed

Noorte poiste ja vallaliste meeste hulgas on küllalt levinud, et nad on egotsentrilised ja aeg-ajalt ka agressiivsed. Isadus muudab mehed aga hoolivamaks, mõistvamaks ja abivalmimaks mitte ainult oma pereliikmete, vaid ka inimeste suhtes üldiselt.

Isadel esineb harvemini depressiooni

Üksi elavate meeste depressiooni ja enesehävitusliku käitumise risk on tunduvalt suurem, kui meestel, kes on loonud pere ja saanud lapsevanemateks.

Isad on oma tööeluga rohkem rahul

Isad on oma tööga pigem rahul, kuna nende prioriteedid on rohkem paigas. Nad tunnevad, et nende tööalast panust hinnatakse kolleegide ja juhtkonna poolt rohkem. Nad on tööl rahulikumad, enesekindlamad ja kehtestavad end väiksema vaevaga.

Nad suudavad tagasilöökidega paremini toime tulla

Isad suudavad eluraskustega paremini toime tulla mitte ainult kodus, vaid ka elus üldse. Nad lahendavad kriisiolukordi mõistlikumalt ja tulemusrikkamalt. Nad on tasakaalukamad ja õiglasemad.

Pühendunud isadel on targemad lapsed

Lapsed, kelle isa on oma lapse arengust huvitatud, saavutavad paremaid tulemusi mitte ainult koolis, vaid on edukamad ka kooliväliselt. nad on enesekindlamad ja neil on rohkem sõpru ja eduelamusi. Kui isa on küll bioloogiliselt isa, kuid ei sekku lapse kasvatamisse, siis nende laste toimetulek võib olla keerulisem.

Isad elavad kauem ja vähem ohtlikku elu

Isade käitumine ei ole nii riskialdis, kui vallalistel meestel. Nad satuvad vähem liiklusõnnetustesse, kaklustesse, pokri, tarbivad vähem alkoholi ja elavad kauem.

Mis on need asjad, mis teevad su paremaks lapsevanemaks, seda vaata SIIT!

Allikas: about.com