Missugune see kuu on olnud? Eelkõige lärmakas. Vähe sellest, et ma olen siin blogis aina rääkinud sellest, et Noorsand on maailma kõige valjem laps, siis nüüd on ta endale saanud ka kaks väga tõsist konkurenti. Piiga on küll vali, kuid õnneks on ta piigale kohaselt vaoshoitud ja annab häälega märku vaid siis, kui tal mingi tõsisem häda on. Näiteks siis, kui ta juuksed sassis on.

Vennas aga seevastu veedab suurema osa ärkveloleku ajast karjudes. Isegi Noorsand tõstab vahel enda Duplo klotside vahelt imestunult pead ja vaatab kulmu kergitades mulle otsa, et mis lõugamine see nüüd toas olgu? Saate aru? Noorsand! Kõige valjem laps maailmas on imestunud, et toas selline kisa lahti.

Miks vennas karjub?

Näiteks kui rind ei ole sekundi pealt suus, kui tal kõht tühi on. Või näiteks siis, kui rind on suus, aga piim pritsib liiga kurku. Või siis kui rind on suus, aga piim ei pritsi piisavalt kurku. Ka siis, kui on tulemas puuks või krooks, on see piisavalt oluline sündmus, et sellest peaks olema teadlik nii majarahvas, kui lähimad naabrid. Ka on vaja halastamatult nutta siis, kui mähe vajab vahetamist. Ka siis, kui ei vaja vahetamist, aga talle tundub, et see seda vajab. Ehk siis Vennas on selline tüüp, kes annab enda väga valju nutuga märku kohe, kui tal mõni soov tekib ja seda samal hetkel ära ei täideta, kui see tekib.

Ka on meil tõsine kahtlus, et tihtipeale kaksikud teesklevad magamist. Eriti Vennas. Nad võivad süles nohiseda ja Noorsandi valjud kriisked ja hõiked ei kõiguta neid absoluutselt. Tavaliselt on mingiks hetkeks süleshoidja liigesed valusad ühes asendis istumisest ning vajavad poosi vahetust ja miks mitte magavad lapsed enda voodisse asetada? Õrnalt pannakse nii üks kui teine laps voodisse, sätitakse tekk ilusasti peale, veendutakse, et valgus ei langeks otse peale ja seal nad ongi, nohisevad vaikselt oma sügavas unes.

Milline pühalik vaikus. Kui jätta välja Noorsandi nõudlikud hüüded, sest talle on sattunud pihku klots, mis ei mahu tema auto pakiruumi. Ta võib seda pool tundi järjest sinna toppida ja olla püha viha täis, aga ta ei jäta ka asja pooleli. Appi ei tohi ka minna ja ma ei tea, kuidas see võimalik on, aga mingi aja pärast tuleb ta minu juurde ja klots, mis ei saa mingite füüsika reeglite järgi sellesse väiksesse pakiruumi mahtuda, on seal sees. Müstika.

Kuid see vaikus on selle hetkeni, kuni kes iganes selle lapse voodisse pani, jõuab istuda diivanile. Hetkega on tuba nuttu täis. Kust ta teadis, et ta on voodisse pandud? Kus ta teadis oodata selle hetkeni, et inimene diivanile jõuab istuda? Seepärast on mul kuri kahtlus, et nad tegelikult teesklevad magamist ja ootavadki, et sa nad voodisse tõstaksid, et su rõõm saavutusest põhjalikult ära rikkuda, ise salamisi pihku itsitades.

Muide keegi ei usu seda juttu, et Vennas suur nutja on, sest näiteks täna käisid meil sõbrad külas ja olid siin paar tundi ning terve selle aja jooksul mitte piiksugi. Eile käisid meil sõbrad külas ja mitte piiksugi! Külalised tulevadki seda suurt hädakisamasinat vaatama ning ta on armsalt enda voodis ja ei tea ümbritsevast ööd ega mütsi. See lõpeb sel hetkel, kui külaline välisukse enda selja taga kinni paneb. Ma ei tea, mida Vennas selle mänguga saavutada üritab, ehk mulle hullupabereid välja ajada... Igal juhul tea, et sa oled mu luubi all!

Magamise vahele kaksikud söövad ja seda piima kulub ikka meeletult. Köögis on üks terve lett piimapudelite ja rinnapiima pumba otsakeste jaoks hõivatud. Kahe toitmine on ikka kahe toitmine. Ei pääse me ka lisatoidu andmisest, kuid õnneks tuleb ka piima küllaltki palju ja üks kuluartikkel natuke väiksem. Missugune piimapump oleks sobivaim ja missuguseid pudeleid kasutada, et kaksikud rinnast ei võõrduks, selleks tuli terve internet läbi lugeda. Mis meie valisime, sellest juba peagi. Usun, et algajatel emadel kasulik teadmine, et kuidas me enda valikuni jõudsime.

Muidugi oleks tore, kui kaksikutel oleks mõlemal kõht samal ajal tühi, kuid enamjaolt ei ole. Meil on kolm last ja kõigil on täiesti oma rütm ja seda nii magamiseks kui söögiks. Noorsandiga on lihtsam, et kui tal on kõht tühi, siis ta enam ei nuta, vaid meil on üks sahtel, mis on täpselt parajal kõrgusel, et kui see lahti tõmmata ja ennast natukene üle ääre upitada, siis saab põhjast mõne rosina kätte. See on tavaliselt märguandeks, et oleks aeg süüa pakkuda.

Ka kulub kaksikutega mähkmeid täpselt kaks korda enam, kui ühe lapsega. Tegelikult valetan. Meie puhul kolm korda enam, sest Piiga on selline huvitav tegelane, et ühe söögikorra ajal kulub tal kuni neli mähet - enne söömist, paar korda söömise ajal ja siis tavaliselt ärgatakse selleks ka kohe peale uinumist. Püüdes vähendada mähkmete kulu, oleme püüdnud oodata viimase hetkeni, kui on tunne, et nüüd peaks küll kõik olema, kuid siis tavaliselt nii kui mähe ja püksid jalga saavad, on põhjust uuesti mähet jalast võtma minna.

Eks see kuu ongi kulunud kiiresti sellepärast, et kolme lapsega oled sa pidevalt rakkes ja kui sul on kolm alla kaheaastast last, siis iga alla kahe aastane laps vajab eraldi vanemat. Kui sul on neid kolm, siis ongi väga keeruline. Õnneks on meil jõuludeni Esileedi õde abiks, aga mis siis saab, eks näis. Nalja hakkab saama.

Muide, eile võis mind näha saates „Imeline muutumine", kus ma aitasin peategelasel õnnestunult suitsetamisest lahti saada. Mul on hea meel, et tal nii ilus muutumine oli ja et ta oli valmis oma tervise eest hoolitsema. Saadet saab järele vaadata SIIT

Vaata ka meie pere igapäevetegemisi Facebooki lehelt http://www.facebook.com/aMidaHenryTeeb.