Alguses oli plaan, et saadan ka sinna JJ koos Teeduga ja jään ise Jenniga koju, kuid kuna KUMUs saab liikuda ka lapsevankriga, siis mõtlesin, et lähme ikka meie ka kaasa ja vaatame asja üle.

Algus oli kell 11 ja loomulikult me lõpus juba pidime natuke jooksma, et nibin-nabin õigeks ajaks kohale jõuda. Fuajees tehti lastega tutvumisring ning edasi suundusime juba saali, kus oli üleval hüperrealismi näitus. Toreda juhendaja eeskujul istusime koos lastega seal maha, juhendaja seletas veidi selle näituse olemust, seda kuidas näitusel käituda (mis on lubatud ja mis mitte) ja edasi said lapsed veidi teemaga seonduvalt joonistada ja kleepida, mis JJ-le väga meeldis.

Läbi sellise kaasava mängu ja tegevuste vaatasime veel paari teost lähemalt ning edasi suundusime eraldi töötuppa, kus lapsed said ka meisterdada.
Need hommikud on mõeldud 1-3 aastastele lastele, muidugi 3-aastased oskavad rohkem kaasa teha ja ka kaasa rääkida, aga ma olin isegi pisut üllatunud, et JJ ka väga kenasti vastu pidas ja temaga neid asju seal teha andis. Lõpus muidugi oli näha, et väsimus hakkas võimust võtma ja koostöö enam nii hästi ei sujunud, aga no arusaadav.

Meil tegeles JJ-ga täna Teet ja mina siis kärutasin Jenniga niisama kaasa, saab ilusti käruga seal hakkama küll, aga nagu juhendajagi nentis, siis kõige keerulisem on käruga KUMUsse sisse pääsemine, sest välisuksed on rasked ja käruga sealt üksi läbi pressida pole liiga tore. Samas ei ole see ka midagi ületamatut ja edasi saab juba hõlpsasti.

Organiseeritud tegevus kestis veidi üle tunni, edasi said soovijad minna näitustega tutvuma, aga meie seadsime sel korral sammud alla KUMU kohvikusse pirukat ostma ja siis koju, sest uneaeg hakkas JJ-l lähenema.

Need “Tasapisi” hommikud hakkavadki nüüd toimuma iga kuu teisel kolmapäeval ja igal korral on siis oma teema. Järgmine üritus on kavas 12. oktoobril ja ma loodan, et me suudame end taas kohale organiseerida.

Loe blogi Life at lucky 13 SIIT