„Kõige tähtsam suhe perekonnas on mehe ja naise vaheline suhe ning see unustatakse tihtipeale ära,” märkis Karmen Maikalu. „Juhtub nii, et paar, kes siiamaani on olnud mees ja naine hakkavad ühel hetkel kutsuma üksteist issiks ja emmeks. Ja kui siis lapsed on suured, lähevad kodust ära, tekib mehel ja naisel küsimus — et mida me nüüd siis teeme?" Sealt tekivad paljud probleemid.

Ärge unustage mehe ja naise vahelist suhet ära, hoidke seda värskena!

Karmen Maikalu sõnul soovib iga mees olla suhtes kuuldud, nähtud ja mõistetud. Kui ta ei leia lähedust oma perekonnast, siis minnakse otsima seda kusagilt mujalt. „Kui mees ütleb, et kõik on korras, siis tähendab, et ta sageli tegelikult ei mõtle oma probleemile."

Eesti ühiskonnas on tavaline, et inimesed vaidlevad olmeliste asjade üle, kuid ei räägi olulistel teemadel, mis tegelikult haiget teevad. Sest kardetakse, et siis läheb tüliks ära, rääkis Karmen Maikalu. „Inimesed kaotavad lootuse — ah, et ongi jama suhe, kõik elavad ju nii. Tegelikult ei pea keegi leppima kehva kooseluga ja on oluline teadvustada, et on võimalik õppida ja oma suhet parandada.”

Milline on ideaalne mees?

EMORi uuringueksperdid Kaidi Reedi ja Tatjana Krieger, kes tegid konverentsil ühisettekande “Milline on ideaalne mees?”, tõid välja, et kuigi ootused ja stereotüübid nii mehele kui naisele on mõnevõrra erinevad, on need neli kõige tähtsamat omadust, mis teevad inimesest ideaalse partneri, täpselt samad.

Partner peab olema:

1) laheke ja arusaaja;

2) intelligentne;

3) põnev isiksus;

4) hea tervisega

Mehed ei nuta!

Kui mõni levinud arusaam välja tuua, siis 50% uuringus osalenud meestest leidis, et mehed ei nuta. Kuid ainult 27% naistest arvas, et mehed ei tohi nutta. "Eesti mees tahab olla kõvem, kui naised talt ootavad, ” märkisid Kaidi Reedi ja Tatjana Krieger.