Tütarde isade ajud reageerisid poiste isadest märksa aktiivsemalt oma laste rõõmsate nägudega pilte vaadates. Kurbade nägude peale reageerisid nii poiste kui tüdrukute isad sarnaselt.

Isad laulsid tütardele märksa rohkem kui poistele ning olid oma tunnetest rääkides avameelsemad, selgus aju-uuringu ja arvuti salvestuste kokkuvõttest. Ilmselt seetõttu, et mehed üritavad tüdrukute tundeid rohkem mõista ja aktsepteerida kui poiste omi, arvasid teadlased. Poisid saavad isadega rohkem mürada ja füüsilisi mänge mängida ning poiste isad kasutavad lastega suheldes rohkem saavutusele suunatud sõnu nagu „võit", „edu," ja „uhke".

Tütardega aga räägivad isad hoopis teistsuguses keeles, kasutades analüütilisi sõnu nagu „palju", „kõik", jne, mida seostatakse tulevikus heade õpitulemustega. Aga nende kõnes oli ka märksa rohkem keha ja figuuriga seostuvaid sõnu nagu „kõht" ja „jalg". Kas ja kui palju see mõjutab tüdrukute kehataju ja rahulolu oma figuuriga sellest uuringust ei selgunud, küll aga teame varasematest uuringutest, et isade suhtumine tütarde kehadesse mõjutab otseselt teismeliste tütarde enesehinnangut.

Kui tütar kutsub isa appi või hüüab teda, vastab isa suurema tõenäosusega kui siis, kui poeg isa tähelepanu püüda proovib. See näitab täpselt, kui suurt rolli alateadvus lastega suheldes mängib - isad tõenäoliselt ei jäta poegi meelega unarusse, kuid nende ajud on programmeeritud nii, et tütred saavad rohkem hellust ja hoolt. Seda teades peaks isad eriti tähelepanelikud olema ja oma käitumist hoolega jälgima hakkama.

Allikas: express.co.uk