Kuidas kogu lugu alguse sai, sellest kirjutasin SIIN!

Mõnevõrra vaesematena (100 euri võrra koos ravimite ostmisega) ning veidi ärevatena läksime siis tohtri härra kabinetti, et saada vastuseid oma küsimustele. Esiteks tahtsime teada, miks laps köhib nii hullult jälle või no tegelikult pole olnudki sellist aega viimased paar kuud, kus ta ei köhiks üldse ja mina tahtsin vereproovi saada ning Härra küsis gripisüsti kohta, kas vaja ja millal teha ja kuidas see asi üldse käib siin. Gripisüsti meil teha ei soovitatud, sest arst, kes parasjagu ka 5 lapse isa, ütles, et ta ei näe selleks mingit vajadust ning, et gripp on midagi, mis tuleks kõikidel lastel ise läbi põdeda. Vaktsiinisüstide kohta tal arvamus aga erines. See selleks, minu idee pole selle postitusega kedagi kahte leeri sikutada ja tuliselt vaidlema hakata, mis on hea ja vajalik ning mis mitte. Iga lapsevanem ise teab, mida teha ning millest hoiduda. Vereproovi juurde tagasi tulles, sellest keelduti aga miks siis keelduti? Põhjus nii...lamp!

Siin tuleb nüüd puänt enne viimast puänti seega lugege ikka lõpuni, sest muidu jääb üllatusmoment lugemata. Vereproovist keelduti kuna mul polnud ette näidata Annabeli eelnevat haiguslugu ning eelmiste vereproovide tulemusi. Eem...mis ajast digilugu või paberitükk vereanalüüse võtab? Ikka inimene teeb vereproovi ja minuteada pole selleks vaja mingit muud paberit, kui see paber, mille annab sulle sinu arst, millel on kirjas, mida verest vaja otsida on!? Ma läksin tegelikult keema sellepärast, et viimati, kui ma Eestis perearsti jutul käisin, palusin ma Annabeli haiguslugu, et see siis Hispaanias(Gibraltaril) meie uuele perearstile anda, kuid viimane ütles, et see ei ole lubatud ja haiguslugu niiviisi riigist välja ei viida. Ma sain välja prinditud lehe süstide kohta, mida Annabel saanud on alates sünnist ja thats it! Ma küsisin, et kas vereproovi ei saa teha selleks, et kontrollida, kas lapsel tavalised näitajad normis, a la põletikunäitaja, vitamiinid ja mineraalid on normis või peaks teine saama mingeid lisandeid ja vastuseks sain ikka, et enne me ei tee midagi, kui Annabeli haiguslugu olemas. For F sake! Nüüd pean lisaks kõigele muule veel sellise jabura asjaga tegelema.

Ja nüüd jõuame asja tuumani! Paramp-paraa! Teate seda lugu, kuidas üks keskmine Eesti pere läks Vahemere maile, Lõuna-Hispaaniasse õnne, raha ja tervist otsima? Täna ütles arst meile, et Annabelil on Hispaaniale iseloomulikust niiskest kliimast tingituna tekkinud astmaatiline köha, mis ei möödugi omal käel vaid me hakkame nüüd inhalaatorit kasutama hommikuti, õhtuti ja vajadusel ka lõunal. Hispaanias ja haiged-ennekuulmatu, kas pole? Tuleb välja, et me ei ole kusagil kaitstud ja pole see muru ühti rohelisem seal, kus meid pole! Annabel ja ka Härra, julgen väita, on üpris tihti siin Hispaanias haiged. Annabel pigem nüüd sügisel, peale suvehooaja lõppu ning lastehoius käima hakkamist, Härral on aga tihtilugu mingi kerge külmetus kallal (samas, kui mõtlema hakkan, oli ta Eestis sama tihti haige).

Annabel ise ei lase end haigusest heidutada...enamuse osa ajast.

Show must go on!

Palun ärge saage valesti aru minust, Hispaania kliima ei ole halb ja paha ning ei põhjusta ilmtingimata astmaatilist köha, astmat jne. Põhjuseid võib mitmeid olla, miks just Annabelil see tekkis-esiteks on ta veel väga noor, alustas alles lastehoius käimist, me peseme tihti pesu, ei olnud teadlikud sellistest eriärasustest ning osanud vältida seda kuidagi. Edaspisi oleme targemad ja teame, et tuulutame rohkem tube, muretseme niiskusepüüdja koju, peseme vähem pesu jne. Seega tulge ikka Hispaaniasse külla ja elama!

Jaga
Kommentaarid