“Issand, miks?!” on küsimus, mida Tuuli on oma valiku kohta kuulnud rohkem kui kord-paar. See, nagu paljud teisedki lood, on ajakirjas just sellepärast, et julgustada sind tegema selliseid valikuid, mis sobivad just sinu perele. “Ma armastan oma tütart üle kõige maailmas ja katsugu keegi vaid väita, et ta pole armsaim, ilusaim, targim ja parim laps,” ütleb Tuuli. Kõrvalistel inimestel oleks ka täiesti meelevaldne defineerida hoolivust valikute järgi, kumb vanematest jääb lapsega koju. Aga kumb iganes tööle läheb – hoidke end salakavala läbipõlemise eest, millest leiad siit ajakirjanumbrist hoiatava loo.

Julge teha valikuid, mis sobivad just sinu perele.

Sügavalt puudutas ja pani mõtlema isa pihtimus, kuidas tema eripäraga tütar tavakoolis käib. Kõik kannatavad, aga väikelinnal ja koolil pole suutlikkust olukorda lahendada. Pakun, et Eesti kubiseb sellistest juhtumitest – andke meile teada, toome need lood päevavalgele, et probleemile tähele­panu pöörata. Kui oluline on siis vähemalt see, et lapsele satuks hea õpetaja, tuleb loost samuti välja. Aga see on võtmetähtsusega iga lapse puhul igas koolis. Olen ise iga päev tänulik, kui suurepärane õpetaja on minu pojal – isegi noomides ei kaduvat ta näolt kunagi sõbralik naeratus.

Su laps ei maga hästi ja nutab? Tee nii!

Lapse uneprobleemid võivad terve teie pere meeleheitele viia. Kuid tegelikult ei pea beebi tulek tähendama kuudepikkust magamatust. Eesti Unekooli Ühingu nõustaja ja ema Õnne Liv Valberg juhendab Pere ja Kodu videokoolituses, kuidas luua samm-­sammult lapsele parimad võimalused heaks uneks. Igal lapsel on õigus saada puhanud vanemate tähele­panu! Ja isegi igal emal ja isal on õigus unele. :) Koolituse leiad perejakodu.ee/uni.

Veebruaris ilmub eriajakiri 9 Kuud

Kuidas Saara Piusi pere uue beebi tulekuks valmistub? Kuust kuusse: mis su kehas ja hinges toimub? Ohutud ampsud sulle ja kõhu­beebile. Kui palju sina ja beebi kosuma peaksite? Miks ta end enne finišit valepidi keerab? Valmistume sünnituseks: hüpno­sünnitusest keisri­lõikeni. Kogemus: kuidas ootamatu rasedusega kohaneda. Sinu esimesed päevad beebiga ja palju muid teemasid. Telli 8. veebruarini (hind 4.49) perejakodu.ee/9kuud või telefonil 680 4444.

Jaga
Kommentaarid