Nii see on, kui üks uus väike elu perre saabub. Tabasin endagi häälest veel neli aastat hiljem varjatud uhkusenoodi – mul on lapsed! –, kui hiljuti apteegist pojale rohtu küsides tema isikukoodi ette vuristasin. Tundusin endale veidi tobe. Aga seda ongi raske varjata: rahulolu ja rõõm nendest tegelastest ei jäta enam ühelgi sammul maha ja täidab südame viisil, mida ei saa asendada millegi muuga. Hoolitsege vaid, et emaduse päästerõngad ka ligi oleksid, sest neidki läheb vaja.

Selles numbris jagab meiega oma kahetsust Meelis, kes abielu lahutas ja lastest eraldi kolis. Ta jõudis valusa kogemuse kaudu järeldusele: suhet oma lastega ei asenda mitte miski. Muidugi on kooselusid, kus lahkuminek ongi ainus võimalus eluga turvaliselt edasi minna, aga kui see päris nii pole, tasub lugeda ja mõtiskleda.

Uusi küsimusi tekib lapse iga uue eluaastaga.

Minu vanem poeg läheb sügisel kooli ja hakkab rohkem omapäi liikuma. Sellega seoses tekib mul uusi küsimusi ja hirme. Üks neist on: kuidas seletada talle, liigselt hirmu külvamata, et võõrastega mingilgi juhul kaasa minna ei tohi? Jaanika kirjutas selle teema arusaadavalt lahti. Soovitan uurida, sest sealt koorub asjatundjate abil välja hoopis teine vaatenurk, kuidas oma last kõige tõhusamalt kaitsta. See pole vaid “Ära võta võõrastelt kommi vastu”. Märksõnad on hoopis peresuhted ja avatus lastega seksuaalsusest rääkimisel.

Mulle nii meeldib, kuidas Liisi nimetab oma keisri­armi armastuse armiks ja julgustab emasid, kes sama valiku ees seisavad: lapsele on ilmaletuleku viisist olulisem sinu armastus!

Nüüd on selge, et kevad tuleb kohe-kohe, kuskile ta enam ei pääse. Meisterdage lastega , tehke munapühade­toite ja minge rattaga sõitma .

Nautige kevadet!

Telli eriajakiri Beebi

Maikuus ilmuvas eriajakirjas aitavad parimaid mähkmeid välja selgitada beebid ise! Peale selle sätime kodu pisikese jaoks ohutuks, koostame esimese eluaasta menüü ja valmistume suveks beebiga. Veel saad lugeda, mida pead kindlasti teadma oma tita unest, soovitame parimaid imetamisasendeid, et lapsuke rinnale saada, ja võimleme tema arengu heaks. Valime värskele emmele ilusaid imetamisrinnahoidjaid, tegeleme venitusarmidega ning võidame oma juuksed ja küüned tagasi!

Soodne ettetellimine 3. maini.

Telli telefonil 680 4444 või lehed.ee/beebi.

Palun tule minu sünnipäevale!

4. mail kell 15 peame NUKU teatris Pere ja Kodu sünnipäeva ning veidi etteruttavalt emadepäeva. Meil on väga hea meel vaadata koos sinuga etendusi “Krõll” või “Tsuhh, tsuhh, tsuhh”. Pärast etendust ajame juttu näitlejatega ja tutvume teatrinukkudega. Kingitusi saad Pere ja Kodu 25. sünnipäeva puhul hoopis sina ja loomulikult maiustame üheskoos sünnipäevatordiga.

Kohtumiseni peol!

Sinu Pere ja Kodu

Piletid saadaval Piletilevis ja nuku.ee.