“Ei, ei, ei!” kordasin ma pojale sisendavalt. “Käi trennis ja õues, tegele p ä r i s asjadega.” Laps aga muutus päev-päevalt üha nukramaks. “Mul ei ole sõpradega millestki rääkida,” kurtis ta. Ja ka mina muutusin üha kurvemaks. Ma ei teadnud virtuaalsest mängu­maailmast midagi, ma kartsin seda ja mul puudus iga­sugune huvi asi endale selgeks teha. Siis kuulsin Pere ja Kodu podcast’i, kus meie saatejuht Tanel Jäppinen vestles laste digi­turvalisuse entusiasti Diana Poudeliga. Ja äkki avanesid mu silmad! Mõistsin, et ma ei saa oma lapsele keelata tänapäeva mängu­väljakuid, mis on telefonides ja Xboxides. Aga et teda kaitsta ja piirata, pean ma kõigepealt ise end harima. Loodan väga, et leiad Diana loost sama palju abistavat infot, nagu sain mina.

Mõistsin, et ma ei saa oma pojale keelata tänapäeva mänguväljakuid.

Juba märtsis algab ja emadepäeval kulmineerub Pere ja Kodu kevadkampaania koos meie hea sõbra Breden Kidsiga, mille raames on laste joonistusvõistlus aasta ema teemal. Uuri lähemalt ja osale: perejakodu.ee/aastaema. Soovime sind kutsuda koos meiega seisma selle eest, et vanemad ei tunneks survet olla täiuslikud ega peaks kogema hukkamõistu – et oma valikuid tehes tunneksime end kindlalt ja hästi. Lastekasvatuses on õigeid variante alati rohkem kui üks ja iga pere jaoks võib parim lahendus olla erinev. Kasuta sotsiaalmeedias julgelt hashtag’i #aastaema #perejakodu.

Ükski laps ei hinda oma vanemaid täiuslikkuse ja eksimatuse kriteeriumi alusel, vaid armastuse järgi, mida ta tunneb. Ainult sinu laps saab sulle emana hinnanguid anda ja talle oled sa igal aastal maailma parim ema. Iga ema väärib aasta ema tiitlit. Sina, sina ja sina ka!

Kas imetamine on raskem, kui arvasid?

Miks toob imetamine emale ja beebile mõnikord kaasa pisarad? Imetamisnõustaja Ann Vool selgitab Pere ja Kodu videokoolituses, mida teha probleemide korral, ja emme koos beebiga näitab ette. Koolitusele oleme lisanud põhjalikud artiklid, kuidas leiad endale sobiva imetamisasendi, imetamispesu jm -riided ning kuidas teha koju rinna­piimapank. Selle ja videokoolitused beebi une ja vastsündinu eest hoolitsemise kohta leiad perejakodu.ee.

Ajakiri 9 Kuud nüüd müügil

Aitäh, et oled Pere ja Kodu tellija!

Loosime kõigi olemasolevate tellijate vahel välja Breden Kidsi õuedressid. Loosimises osalemiseks registreeri end: perejakodu.ee/aastaema.

Jaga
Kommentaarid