9 viisi, mille abil oma teismelisega hea läbisaamine saavutada:

  1. Osake kuulata

    Uste paugutamise asemel kasutage oskust kuulata.

  2. Osake kaasata

    Suhelge oma teismelisega igapäevaselt igapäevastel teemadel. See tagab, et teie vahel on side ka kriisihetkedel.

  3. Olge lugupidav

    Kohelge oma lapsi samasuguse austusega, nagu tahate, et nad kohtleksid teid. Hommikused tervitused, oma saabumistest-lahkumistest teadaandmine ja igapäevased kallistused tagavad hea suhte.

  4. Ärge karjuge oma lapse peale

    Hääletoon on äärmiselt oluline. Konflikti korral karjumine ei tööta. Vali hääl paneb teismelised lihtsalt täiskasvanut ignoreerima ja karjumisega ei saavuta midagi. Kui tunnete vajadust karjuda, eemalduge vestlusest ja jätkake sellega hiljem, kui olete rahunenud.

  5. Olge järjekindel

    Olge oma nõudmiste suhtes täpne ja detailne. Vajadusel võib koos lapsega reeglid ja lapse kodused vastutusalad ja kojutulekukellaajad ka üheskoos kirja panna. Aga seda tuleb teha siis, kui parasjagu konflikti õhus pole

  6. Tegutsege koos

    Tehke asju koos perega. Ühised kogemused loovad imelisi mälestusi, mida meenutada. Teismelisele tegelikult meeldib kõigest hoolimata siiski ka lapsevanemaga vaid kahekesi olla. Kasvõi kinos käia, või koos söömas. Sellistel koosolemistel on ka vestlused teistsugused kui muul ajal.

  7. Olge eeskujuks

    Lapsed imiteerivad oma vanema käitumist, seega käituge nii, nagu tahate, et teie laps seda teeks. Olge meeldiv ja aus nii oma lapse kui teiste inimestega.

  8. Ärge ignoreerige oma last

    Ärge kõndige keset keerulist olukorda vaikides minema. Kui teil on vaja aega järelemõtlemiseks või rahunemiseks, siis öelge seda ka lapsele.

  9. Ei mingit näägutamist!

    Lapsevanema arvamus loeb alati. Teismelised teavad ja respekteerivad seda, kui olete oma nõudmistes selge ja konkreetne.