Kui keegi teab, mis tunne on olla pidevalt kiusatud, siis see on Lizzie Velasquez. Tä rääkis netiajakirjale TheStir, mida ta arvab koolikiusamisest ja sellest, kuidas nii kohutava asjaga toime tulla.

Praeguseks 25-aastane naine sündis nii omapärasena, et tema haigusel  pole isegi nime. Ükskõik, kuidas Lizzie ka ei püüa, pole tema kehal grammigi rasva ja tal ei õnnestu kuidagi kaalu juurde võtta, kaaludes vaid 30 kilo.

Teda on jõllitatud ja kommenteeritud lasteaiast saati, kuid ei see, ega koolikiusamimine, polnud võrreldavadki sellega, mis toimus pärast seda, kui videoklipp temast YouTube`-i pandi.

Kui Lizzie oli 17, avastas ta, et temast on tehtud videoklipp, kui "Maailma kõige koledamast naisest." See 8-sekundiline klipp tõi kaasa suure hulga vihkavaid kommentaare, kus teda nimetati koletiseks  ja tal soovitati "maailmale teene teha ja end maha lasta." Selline avastus oli tema jaoks kohutav.

Lizzie võttis end oma pere toel kokku ja otsustas, et kui ta suudab sellise asjaga toime tulla, siis on tema ülesandeks toetada kõiki neid lapsi, keda lasteaias või koolis kiusatakse. Ta on veendunud, et anonüümsete, näotute ja nimetute argpükste poolt netiavarustes ja sotsiaalmeedias mõnitatud saamine ei tohiks kellegi elu ära rikkuda.

Ta usub, et tema loo avalikustamine ja see, et ta suudab kiusamisest hoolimata edasi minna, annab lootust ja usku kõikidele nendele noortele, kes samuti kiusajate küüsis on ja arvavad et olukord ei lähe nende jaoks kunagi paremaks. Lizzie: "Iga inimene on unikaalne ja inimeste erinevusi ei tohiks nii julmalt rünnata. Inimesed peaksid püüdma rohkem mõista nii ennast, kui teisi. Kiusajad peaksid õppima peeglisse vaatama ja kiusatavad peaksid enda erinevust unikaalseks, mitte häbiväärseks pidama."

Lizzie jaoks on oluline, et nii kiusajad kui kiusatavad teaksid, et need noored, kellest saavad teiste kiusajad,  on ise elus haiget saanud, mõistmist väärivad mõlemad pooled.

Lizzie teab täpselt, kui laastavalt mõjub see, kui oled teiste poolt kiusatud, ehkki ema on tema enesehinnangut kasvatanud sellest päevast pele, kui ta sündis. Tema ema, kellel on Lizzie sõnul kuldne süda, õpetas talle, et kiusajatele tuleb andestada. See oli muidugi viimane asi, mis Lizziele enda kohta käivaid kommentaare lugedes pähe tuli. Ema õpetas teda kiusajatele kaasa tundma, sest inimene, kes tunneb ennast hästi vaid siis, kui saab teistele haigete teha, on sisemuses väga õnnetu.

Lizzie usub, et igaühel siin ilmas on oma missioon ja tema missioon on kiusatavate ja nende perekondade toetamine ning kiusajate silmade avamine.

Lizzie loodab enda looga eriti just lapsevanemate tähelepanu köita, sest just vanematest sõltub kõige rohkem, kas lapsest kasvab kiusaja, kiusatav või inimene, kes aktsepteerib inimeste erinevusi ja ei lepi ebaõiglusega.

Pildigaleriid Lizziest võid vaadata SIIT

Lizzie kodulehekülg on SIIN