·  Laste puhul, kes hammustavad frustratsiooni või viha pärast, peaksid sa olema sel hetkel nende läheduses enne, kui nad jõuavad kedagi hammustada ja pakkuma neile välja alternatiivi, kuidas oma emotsioonidega toime tulla.

·  Lapsed, kes hammustavad tähelepanu pärast, mis sellega kaasneb, peaksid sa andma rohkem positiivset tähelepanu. Paku talle tähelepanu nii pea kui märkad, et ta seda otsib ja enne, kui ta selle saamise jaoks kedagi hammustama läheb.

·  Lapsele, kes hammustab sellepärast, et tal tulevad hambad või kellele meeldib hammustada, peaksid sa jaole saama enne, kui hammustamine toimub ja pakkuma neile alternatiivseid tooteid hammustamiseks. Näiteks silikoonist närimisrõngas või märjaks tehtud ja külmutatud rätik.

Üks põhiline asi, mida sa nendest soovitustest välja loed, on kohalolu. Sa pead astuma vahele enne, kui midagi juhtub ja aitama lapsel leida alternatiivseid mooduseid hammustamisest lahtisaamiseks. See nõuab palju aega ja pingutusi ja ei pruugi alati olla tulemuslik. Aga olla olemas sel hetkel, kui midagi juhtuma hakkab, on parim moodus, kuidas sellise käitumisega toime tulla.