Iga tütar soovib oma elukaaslast valides enda vanemate heakskiitu. Ema nõu ja arvamus on tütarde jaoks eriti oluline — tema kommentaarid ja märkused mängivad tähtsat rolli tütre otsuste tegemistel. Ja emade ülesandeks on oma tütreid toetada, aga teha seda neutraalse kõrvalseisjana.

Muidugi on erandeid, näiteks, kui su tütar leiab end vägivaldsest suhtest. Sellisel juhul on sul kohustus teda igal võimalikul viisil sellest välja aidata. Aga olukorras, kus sinu tütar enda ja oma partneri läbisaamise üle lihtsalt kaebleb, siis mida iganes sina arvad ja kõva häälega kuulutad, võib sulle ka karmilt kätte maksta. Sinu sõnad võivad su tütart solvata ja teie lähedust vähendada; takistada su tütrel ise endas selgusele jõudmast või kaasata sind oma tütre suhtedraamasse, mis mõjub laastavalt kõigi osapoolte vaimsele tervisele.

Emad tahavad oma lastele alati head, kuid mõnikord teevad nad sellest hoolimata oma tütardega suheldes valesid valikuid.

Sinu võimuses on oma tütrega rääkida, arutleda, mida naine ühelt armastavalt partnerilt ootama peaks. Isegi kui sa pole alati ise pakkunud ideaalset suhteeeskuju, on mõned kindlad eluterved põhimõtted, mida iga ema oma tütardele õpetada saab.

Austus on välja teenitud.

Naine, kes soovib et ta mees teda austaks, peab seda ka ise tegema. Elutervetes suhetes paarid ei ole need, kes kunagi ei tülitse. Nad teavad lihtsalt, et ka konfliktiolukorras tuleb teineteist austada. See tähendab, et üksteise solvamised, ootamatud vihahood, jonnimine ja läbirääkimistest keeldumine ei tule tülitsedes kasuks. Ausalt tülitsemine on midagi, mida elus ajapikku õpitakse, ükski suhe ei ole alati ainult lust ja lillepidu. Tõelise suhte mõõdupuuks võib võtta läbi elatud arusaamatused ja nende läbi lähedasemaks kasvamised.

Teise inimese pärast ei pea kunagi iseend ja oma põhimõtteid muutma.

Mõistlik naine teab, et mehi lihtsalt ei saa muuta ja selle üritamine on mõttetult stressirohke. Kaaslane, kelle oled valinud, peaks meeldima sulle just sellisena, nagu ta päriselt on ja sina talle samuti. Seega peaksid naised lõpetama enda mehe jaoks muutmise. Inimene, kes sind armastab, peaks sind motiveerima olema parem versioon iseendast. See võib viia otsusteni teha mõned postiivsed muudatused enda juures, aga end teise jaoks muutes (ja sellega iseenda põhimõtetele vastu astudes) kaotad vaid enda väärtust. Inimene, kes sind päriselt armastab, fännab sind just sellisena, nagu sa juba oled.

Suhte tõeline eesmärk on koos kasvada.

On olemas ütlus, et abiellujad on võõrad inimesed. See on tõde, sest eluterves suhtes inimesed ei arva kunagi, et nad teist inimest läbi ja lõhki tunnevad. Ükskõik kui palju aega ka koos ei veedeta, on partneritel paratamatult erinev lapsepõlv ja kujunemislugu, mis tagab neile asjadest alati veidikene erineva arusaama. Just see muudabki suhted huvitavaks, alati on midagi uut, mida teineteise kohta õppida. Tulgu need õppetunnid läbi laste saamise, kriiside, haiguste või lähedaste surmaga toimetulemise. Uued ja keerulised olukorrad avavad inimestes alati uusi külgi. Me ei peaks kunagi eeldama, et teame täpselt milline teine on või mida ta mõtleb — selline ootuste seadmine võib meis valmistada asjatut pettumist.

Naine vajab hellitusi.

Seda nii oma partnerilt, kui iseendalt. Paljud emad kardavad sellel teemal oma tütardega rääkida, kuigi tegemist on elu väga olulise aspektiga. Naise keha on loodud naudingute kogemiseks, mitte ainult meestele vallutamiseks. Koos naudingute avastamine on intiimse suhte eriline osa. Isegi, kui su tütar peeglisse vaadates oma keha ei armasta, ei tähenda, et ta peaks loobuma oma kehale tähelepanu andmast — mis võib olla isegi viis suurema enesearmastuseni.

Oma silm on kuningas.

Mees, kes on ebaviisakas klienditeenindajatega, solvab oma ema või teeb telekas ja tänaval nähtud naiste kohta kohatuid märkusi, ei ole mitte ainult lapsik ja ebaküps, vaid on ka mats. Tema käitumine annab tunnustust sellest, kes ta sisimas on, ükskõik kui head nägu ta ka oma partneri ees ei teeks. Samuti tasub panna tähele, kuidas mees oma ekspartneritest räägib, sest see annab aimu sellest, milline ta üleüldine suhtumine suhetesse ja naistesse on. Mõni mees teeb sinu ees ainult niikaua head nägu, kuni ta end mugavaks lasknud pole ja siis suhtub ta sinusse nagu kõikidesse teistesse.

Suhe, kust puudub hoolitsus, isetus, lugupidamine ja usaldus, ei vii kuhugi.

Enamik meist õpib armastuse tõelist väärtust tundma alles täiskasvanueas. Olgu põhjuseks südamevalu, erinevad suhted ja inimesed ning küpsemaks sirgumine.

Võib juhtuda, et su tütre elus tekib periood, kus ta leiab, et ta suhtes, partneris või temas endas puuduvad vajalikud omadused suhte korralikuks funktsioneerimiseks. See on kurb tõde, aga valusates suhetes püsimine pole kunagi hea mõte. See ei aita kaasa suhte kummagi osapoole isiklikule arengule.

Olles oma tütrega väga lähedane ja teades ta südamevalu, on raske mitte teha ennatlikke järeldusi. Sa ei peaks eeldama, et tead loo mõlemat külge. Parim, mis iga ema teha saab, on pakkuda oma türele toetust ja loota, et tema ja ta partner saavad asjad klaaritud — viigu see teineteise parema mõistmiseni või eluks kasuliku õppetunnini. Me ei saa kontrollida, ega peaks saama kontrollida, oma tütarde elukäiku, aga saame neisse alati süstida eneseusku ja kainet mõistust.