Plaanisime kaheksandaks sünnipäevaks tütrele ägeda peo seikluspargis ja ta saatis kutsed kümnele klassikaaslasele ja neljale trennikaaslasele. Lõpptulemus oli see, et pidin ise lapsevanemaid üle helistama hakkama, sest enamus ei suvatsenud isegi tulekust-mittetulekust teada anda. Siis läbi häda, kaks päeva enne pidu jõudsin arusaamiseni, et tulemas on viis külalist. Okei, viis on hästi, lapsi kokku kuus ja seegi vahva seltskond. Päev enne pidu teatasid kahe lapse vanemad, et lapsed soovisid ikkagi maale jääda (aga kahtlustan vähemalt ühe puhul, et selle "lapse soovi" taga on vanema viitismatus ainult ühe sünnipäeva pärast linna sõita). Ja meie sünnaseltskond kahanes neljani. Mida teha!?

Pidu oli juba kinni makstud, suur tort tellitud ja ohtralt toidukraami varutud. Ja pidasime peo ära... koos kahe külalisega, sest üks ei ilmunud lihtsalt kohale. Kuna aga makstud oli inimeste eest ja olin ka ettevalmistusi teinud suurema hulgaga arvestades, siis nägi tütre pidu välja nii, et seal oli kaks sõbrannat ja osa suglasi, kes tegelikult olid kutsutud ka järgmisel päeval toimuvale perekondlikule kodusele istumisele. Ja üks külaline võttis kaasa ka oma õe. Tore oli ikka, aga õhtul oli laps siiski kurb ja vihane oma sõprade peale, et nad ei tulnud. Ütles, et teiste sünnipäevadel käivad alati kõik.

Oskasin teda lohutada vaid nii palju, et kui ta vanemaks saab, naudib ta suvesünnipäeva täiel rinnal. Praegu aga... ei teagi. Kas maksab järgmisel aastal enam üldse midagi korraldada kui laste kohale saamine selline jamamine ja sebimine on!?