Eesti ja Jaapani jõulutraditsioonid on väga erinevad. Kui Jaapanis tähistatakse jõule vaid ühe päeva, siis Eestis kestavad jõulud sisuliselt kogu detsembri, sest iga nädal toimub mõni jõuluüritus. Lisaks on teil ka Jõuluturg, mida Jaapanis ei ole. Ma külastasin seda ja see oli uskumatult ilus- nagu postkaardilt maalitud.

Jõulud on Eestis aeg, mis veedetakse kogu perega, kuid Jaapanis on see pigem paarikeste püha. Me sööme Jaapanis jõulude ajal maasika keeksi ja KFC-d (Kentucky Fried Chicken). Selliseid toite, nagu Eestis, meil ei ole. Näiteks tahtsin ma väga proovida verivorsti ja Tallinna Jõuluturul saingi seda teha. Ma arvasin, et see on vere maitsega, aga minu suureks üllatuseks ei olnud sel üldse vere maitset. See lihtsalt maitses nagu midagi, mida ma pole kunagi varem proovinud.

Eestis on tore ka see, et päkapikud käivad iga päev. Jaapanis me kommi ei saa ja jõuludekski saame vaid ühe kingi.

Jaapani kultuuris on siiski Eestiga ka sarnasusi. Näiteks on eestlastel alati kiire ja nad suhtlevad sarnaselt jaapanlastega. Siinsed õpilased alati kiirustavad klassiruumi, et mitte tundi hilineda.
Eestis on mu sõbrad ja koolikaaslased väga abivalmid ja kui ma alles saabusin, siis ma suhtlesin väga puises inglise keeles ja ei saanud õpetaja eestikeelsest jutust suurt midagi aru – õnneks minu klassikaaslased alati aitasid ja seletasid mulle kõik vajaliku ära, mis tegi minu sisseelamisperioodi palju mugavamaks.

Minu vahetusaasta pole veel läbi ja ma loodan veel palju huvitavat Eestis näha ja selle kultuuri kohta veel juurde õppida.

Eesti loodusega tutvumas
Esimene päev Eesti vahetusperega
Vahetusperega

Kui ka Sina soovid välismaale gümnaasiumisse õppima minna või soovid hakata Eestisse tulnud vahetusõpilasele vahetuspereks, siis vaata: www.yfu.ee

Jaga
Kommentaarid