1. Saad vabaduse valida ise õppimise aeg, koht ja tempo

E-gümnaasiumis võib õpilane ise valida õppimise aja, tempo ja koha, mis annab talle võimaluse edukalt siduda tööd ning õppimist. Õpilane saab võimaluse oma tempos uurida süvitsi neid fakte, mis talle huvi pakuvad, ja kiiresti üle minna õppematerjalist, mis on juba tuttav. Ta võib kiiremini ära teha temale lihtsamad ülesanded ja võtta keerulisemateks rohkem aega. Õppida saab nii päeval kui ka öösel ning seal, kus meeldib: e-õpikeskkond on alati lahti.

2. Iseseisvalt omandatud oskused aitavad edaspidises elus ja karjääris

Meie senine kogemus näitab, et õpilaste omandatud iseseisva töö oskused aitavad neid edaspidises elus-karjääris väga palju. Töö- ja ärimaailm ning ka ülikool ootavad noori, kes oskavad olla iseseisvad, suudavad püstitada eesmärke ning kavandada samme nende saavutamiseks.

3. Omandatud teadmiste kvaliteet oleneb paljuski sinust endast

E-õppes õpib noor 80% ajast iseseisvalt, tudeerides õpetaja e-õppematerjale. Ammu on teada fakt, et tõelised teadmised tulevad isikliku kogemuse kaudu. Kui sa oled kogu õppematerjali ise läbi töötanud ja kõik praktilised ülesanded iseendast läbi lasknud, siis see uus omandatud teadmine kinnistub palju paremini ning pikemaks ajaks.

4. Õpid vastutama

Õpetaja ei ole enam see, kes vastutab kogu õppeprotsessi eest: õpetaja on kõigest teejuht ja suunanäitaja, aga õpilane on see, kes peab selle tee läbi käima. Just niiviisi õpib ta iseenda kohta väga palju, mõteldes selgeks, kuhu ta läheb, milleks ta seda teeb ning mida ja kuidas ta tahab tulevikus saavutada.

5. Põneva seltskonna sünergia tiivustab

Juba siinkohal võiks selle nimekirja lõpetada, kuna eelpool nimetatud põhjused on väga suure kaaluga. Viimaseks saab aga lisada meie rahvusvahelise seltskonna. Kõik on küll eestlased, aga suur osa neist elab ja töötab välismaal või reisib oma hobi, spordi või töö tõttu palju ning näeb muud maailma. Kõik on erakordselt huvitavad isiksused: nad on suure ja teistmoodi elukogemusega ning oskavad unistada suurelt. See energia laeb meid kõiki, kes me üheskoos õppides saame järjekordse kinnituse, et kui piisavalt püüda, siis on elus paljugi võimalik.