Koerajuht Kadri Aksini sõnul on leonberger teraapiakoeraks hästi sobilik. “Kuigi nad on kasvult suured, on nad rahulikud, sõbralikud ja seltsivad – just ideaalsed lastega tegelemiseks,” selgitas Aksin. Ta kinnitas, et paneb koerte kasvatamisel nende tervise kõrval erilist rõhku just iseloomule.

Lastehaigla neuroloogia osakonna juhi Valentin Sanderi sõnul ootab ta koertelt, et nad rõõmustaksid laste hingi ja aitaksid neid seeläbi jõudsamalt paraneda. „Teine küsimus on,“ ütleb dr Sander, „et meil on terve hulk ka selliseid haigeid, kelle haiguse ravimiseks tänapäeva meditsiin midagi olulist ette võtta ei suudagi. Nende laste haigusnähtude vähendamiseks kasutatakse teisi soodsa toimega meetodeid, nagu delfiin- ja hoburavi, ja alternatiivmeetodite seas oma koht ka meie ustavatel sõpradel koertel.“

Teraapiakoerad on spetsiaalse väljaõppe saanud sõbralikud ja kuulekad koerad, kes osalevad terapeutide töös või on seltsiks abivajavatele inimestele ning aitavad maandada pingeid. Eestis on praegu 29 teraapiakoera eksami läbinud koera. Eksami sooritamine näitab, et koeral ja koerajuhil on vajalikud eeldused ning et koer on inimesele ohutu igas olukorras.

Lastehaigla külastuste organiseerisid Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing ja SA Minu Unistuste Päev.