Juba aastaid on keskkonnaaktivistid nõudnud nende kahe aine Johnson & Johnson beebišampoonidest eemaldamist.

Quaternium 15 vabastab formaldehüüdi, mis on teada-tuntud kantserogeen. Selle aurud ärritavad silmi, nahka ja hingamisteid ning põhjustavad leukeemiat. Põhja-Ameerikas kontaktdermatiidi probleemidega tegelevad grupid kinnitavad, et Quaternum 15 on allergeen, millega kokkupuutumisel lastel kõige enam allergiat esineb.

1,4 Dioxane on aga tõenäoline kantserogeen, mis sisaldub üsna mitmetest Johnson &Johnson toodetavates šampoonides ja pesemisvahendites.

Miks firma neid aineid oma toodetest kiiresti eemaldanud pole?

“Loobume neist tooteid bakeriaalse saastumise eest kaitsvatest ainetest järk-järgult. Säilitamistehnoloogiaid, mida me tootmisel laialdaselt kasutame, on tunnistatud riikides, kus me neid tooteid müüme, ohututeks. Viimaste aastate jooksul oleme niigi formaldehüüde vabastavate ainete sisaldust oma toodetes vähendanud 33% ning USA-s koguni 60% võrra. Püüame selle protsessi lõpule viia nii kiiresti ja ohutult kui võimalik.

Tarbijatele, kes eelistavad looduslikke tooteid, oleme loonud uued tootesarja, mis on 98% ulatuses looduslik egasisalda 1,4 Dioxane’i.”

Hoolimata sellest on Johnson & Johnson müünud kantserogeenseid aineid sisaldavadi tooteid riikides, kus need keelatud on: Taanis, Soomes, Jaapanis, Hollandis, Rootsis, Lõuna-Aafrikas ja Inglismaal.

On oluline teada, et formaldehüüde on avastatud mitmetes teisteski kemikaalides, mis tooteid bakteriaalse saastumise eest kaitsevad: DMDM hydantoin, Imidazolidinyl urea, Diazolidinyl urea.

Kogu poleemika algas juba 2009, Johnson & Johnson on lubanud, et 2015 on tähtaeg, mil ka nende teised tooted, näiteks populaarsed Neutrogena ja Clean & Clear on nimetatud ainetest vabad.

Allikas: Feelhealthylife.com