Lapse toitainete vajaduse ja gastrostoomi töökindluse tagamiseks on soovitav kasutada spetsiaalseid gastrostoomile ja lapse vajadustele vastavaid toitesegusid, mida haigekassa ei kompenseeri. Toidusegu aga kulub lapsel palju – päevas tuleb tal seda tarbida 1000 ml, mis kuu peale kokku tähendab pere jaoks vähemalt 300eurost väljaminekut.

Lastefond otsustas hüvitada Raimondi sonditoidu kulud esialgu kahe kuu jooksul. Koos lastefondiga toetab perekonda ühekordse 130eurose toetusega ka kohalik omavalitsus.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv tunneb heameelt, et fond saab annetajate abiga olla peredele toeks lapse erivajadusest tingitud väljaminekute katmisel.

„Eestis võib 300 eurot moodustada peaaegu inimese kogu kuupalga ning selle leidmine oma lapse raviks olla nii mõnelgi juhul täiesti kättesaamatu eesmärk. Meil on hea meel, et saame annetajate toel sellistes olukordades peresid toetada,“ sõnas ta.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.