Nefroloog Dr Aili Traat nendib, et Katerina haigusjuhtum on väga keeruline. Lisaks põhihaigusele ja selle tüsistunud kulule on ka kaasuvaid muude elundite kahjustusi. Lapsel on olnud korduvad luumurrud, soolekahjustus ja püsivalt ülikõrged vererõhu väärtused vaatamata rakendatud ravile.

Dr Traat avaldab lootust, et kui laps saab uue töötava neeru, võib tema luude ja vererõhu seis paremaks minna ja tüdruku elukvaliteet oluliselt paraneda. "Katerina puhul on riskid aga väga suured ja kui me otsustame neerusiirdamise kasuks, peame olema kindlad, et ei tekiks olukord, mil keha uue neeru ära tõukab," räägib ta.

Dr Traadi sõnul on varasema konsiiliumi ühiseks otsuseks, et Soliris on ravim, mis võib lapse ravile kaasa aidata. "Nüüd, mil on selgunud, et Lastefondi toel on ravi võimalik, kutsume lähiajal uuesti kokku erinevate erialade arstide konsiiliumi, et arutada, mil moel ravi jätkata ja kuidas planeerida võimalikku neeru siirdamist," kinnitab ta.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Hein räägib, et Lastefondi nõukogu on teinud otsuse, et fond on valmis ulatama Katerinale abikäe. „Enne on aga oluline teada, et lapse tervislik seisund suudab seda ravi taluda ja seega jääme ootama konsiiliumi otsust ja arstide edasist hinnangut tegutsemiseks," toob ta välja. „Kui lapse ravi ning siirdamisega on võimalik alustada, siis loodame väga heade annetajate abile, et Katerina elu päästa."

Lastefondi nõukogu tegi esialgse otsuse toetada vajadusel heade annetajate toel Katerinale vajalikku ravimit poole aasta vältel kuni 200 000 euroga. Katerinale vajaliku ravimi soetamist on võimalik toetada, tehes ülekanne SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontole ja lisades selgituseks "Katerina":

Swedbank IBAN EE682200221015828742

SEB IBAN EE261010220014910011

Nordea IBAN EE791700017000285384

LHV IBAN EE527700771000610813.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligikaudu nelja ja poole miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil https://www.lastefond.ee/pusiannetus/vormista-pusiannetus/. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.

Jaga
Kommentaarid