Et organismi tugevdada, oleks vaja juua teesegu, milles on raudrohtu, kõrvenõgest, kibuvitsamarju, kaselehti, mustasõstralehti. Organismi tugevdavad ka omavalmistatud siirupid kibuvitsast, lodjapuust, mustast sõstrast, jõhvikatest, pohladest. Kõiki neid võib tarvitada ka muul kujul - näiteks mustasõstrast toormoosi jne.

Ka puhas toit ja võided mädarõika, küüslaugu või karulauguga kuluvad marjaks ära. Ja peet! Kui nohu juba käes, siis juua monarda, salvei, mündi- ja kibuvitsasegu, iisopit, aed-liivateed või neid taimi üksinda. Eriti hea on monarda ja kibuvits teeb nohu vedelaks.

Ninasse võiks panna ninasalvi - meie teeme seda õlist, männipungadest, liivateest ja (vahast10%) ja lisame eukalüpti- ja mündiõli. Veel võib teha inhhalatsiooni köha ja nohu korral iisopi, männipungade ja liivateega.

Köha korral on head segud kassinaerist, iisopist ja liivateest, võib lisada ka kibuvitsamarju.
Tugeva köha korral on hea islandi samblik ja kibuvitsamari koos keedetuna 30 min ja seista lasta soojas 30 min. Lisada mett.

Kui nii tihti ollakse haige, siis peaks kasutama porgandeid jm karotiine sisaldavaid toite - organism omastab karotiine koos rasvaga. Näit porgandisalat hapukoore või õliga. Kibuvitsasiirup kohupiima või vahukoorega jne. Nii saab limaskestad tugevaks. Järelraviks võib kasutada ka põldosja teed limaskestade taastamiseks.

Vt. toidu retsepte www.ravimtaimeaed.ee ja FB-Katrin Luke ja Karepa Ravimtaimeaed.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Jaga
Kommentaarid