Lapsed on neid leidnud tavaliselt põrandale asetatud tootekonteinerist ja neile meenutavad kapslid muidu turvalisi geel-närimisrõngaid, komme, mänguasju, mistõttu on need maailma alles avastavale inimesele huvitavad.

Peamised geelkapslitest esinevad mürgistussümptomid on koheselt tekkiv tugev oksendamine ja köha, võimetus neelata, uimasus, teadvuse kadu, silma sattumisel tugev silmaärritus. Geelkapslid lagunevad kergesti, mille tulemusena lapse nägu, käed ja suu on kaetud geeliga. Kuigi toote pH näit võib olla 7-9 (ärritav), on see siiski laste limaskestadel põhjustanud mujal maailmas ka söövitusi ja kõriturset.

Esmaabi puhul tuleb lapse geeliga kaetud keha piirkonnad kiiresti veega puhtaks pesta ja püüda väikeste lonksude kaupa anda juua vett. Täpsemaks juhendamiseks, lapse terviseseisundi hindamiseks ja edasiseks ravisoovituseks saab helistada ööpäevaringselt mürgistusinfoliini telefonil 16662. Helistamine on anonüümne ning kõnedele kehtivad tavatariifid.

Viimastel aastatel on üle maailma mürgistusteabekeskused raporteerinud tuhandetest kõnedest Euroopas ja Ameerikas, kus alla 5-aastased lapsed on saanud tõsise mürgistuse uudsetest pesugeelikapslitest. Kui traditsioonilised pesuvahendid on põhjustanud tervisehäireid 27% kannatanutel, siis pesugeelkapslitest tingitud sümptomid esinevad 72% kannatanutest. Ehkki kannatanud on vajanud ka hingamisaparaati ja intensiivravi, pole seni teavitatud ühestki surmaga lõppenud juhtumist.