Millal võib anda beebile mett?

Mett ei tohiks anda alla aastastele beebidele, sest mõningatel juhtudel võib see põhjustada botulismi.

Seda juhtub küll harva, kuid parem on siiski mee andmisega oodata, kuni seedesüsteem on tugevam.

Millal võib anda beebile soola?

Alla aastaste beebide söögi sisse ei tohiks soola lisada, see koormab neerusid ja võib põhjustada dehüdratsiooni.

Pisut ürte ja küüslauku on parem viis toidule maitset lisada

Millal võib anda beebile gluteeni?

Gluteeni sisaldavad nisu, rukis, oder ja kaer. Imikutel on seda raske seedida ja enne kuuendat elukuud ei tasu gluteeni sisaldavaid toiduaineid, näiteks leiba või pastat, beebile anda.

Millal võib anda beebile pähkleid?

Kui peres ei ole allergikuid, siis võib beebile anda maapähklivõid või purustatud pähkleid sisaldavat toitu alates seitsmendast elukuust. Kui aga pereliikmetel on allergiaid või kui beebil on ekseem, siis räägi enne pähkleid sisaldava toidu andmist oma arstiga.

Terveid pähkleid ei tohiks aga lapsele anda enne viiendat eluaastat, kuna oht, et laps võib lämbuda, on suur.

Millal võib anda beebile suhkrut?

Kõige parem on beebi toidu sisse üldse mitte suhkrut lisada. Kui toit on siiski liiga mõru või hapu, siis proovi lisada hoopis mahla, mis sisaldab naturaalset puuviljasuhkrut. Aga ka Mahla lisa vähe, sest suhkur tekitab sõltuvust ja on halb sinu beebi arenevatele hammastele

Millal võib anda beebile muna?

Kõvakskeedetud muna võib beebile anda alates kuuendast elukuust, kuid pooltoorest muna ei tohi beebile pakkuda enne aastaseks saamist.

Millal võib anda beebile piima?

Peamise joogina ei tohi lehmapiima beebile anda enne aastaseks saamist, kuid rasvase lehmapiimaga tehtud putru võib pakkuda alates kuuendast elukuust.

Väherasvast lehmapiima ei tasu beebile pakkuda enne, kui ta on saanud kaheseks.

Millal võib anda beebile kala?

Mõlemad, nii punane kui valge kala, on lapsele suurepärseks eineks alates kuuendast elukuust. Kuid esialgu ei maksa seda lapsele pakkuda tihedamini, kui kaks lõhekala või tuunikala portsu nädalas.

Alates üheksandast elukuust võib beebi süüa ka hästi keedetud koorikloomi, kuid nende puhul pane kindlasti tähele, et nad poleks poolvalmis, sest toidumürgituse oht on sellisel juhul suur.

Millal võib anda beebile juustu?

Juust sobib alates kuuendast elukuust beebile väga hästi. Beebile ei tasu aga anda sinihallitusjuustu ja pehmet pastöriseerimata juustu nagu Brie, enne kaheaastaseks saamist.