Tegelikult on sealsed arstid sellest ohust juba aastaid rääkinud, kuid enamasti kurtidele kõrvadele. Nüüd on ka tarbijad ärganud, sest isegi Ameerika Toidu- ja Ravimiamet on pidanud vajalikuks välja tuua, et kreemi lapse nahale pihustamise ajal hingab laps sisse pihustist eralduvaid kemikaale ja seda suurel hulgal.

Muidugi on pihustatava päikesekreemi kasutamine tavalise kreemiga võrreldes väga mugav, jätab sinu enda käed puhtaks ja laps ei pea ootama, kuni pikk kreemitamine ükskord läbi saab, sest pihustamine läheb ruttu ja põnn saab tagasi mängima joosta.

Lapse tervis on aga igatahes olulisem, kui mugavus ja seetõttu peavad vanemad teadma, et pihustatav päikesekaitse, mis lendub ka õhus, võib oodatud kasu kõrval ka ootamatut kahju tuua.

Alati on võimalik päikesekreemi hoolikamalt valida ja otsustada mittetoksilise pudelikese kasuks. Ja kui sa tõesti oled oma kalli päikesekaitse pihusti juba ära ostnud ja ei taha seda minema visata, siis soovitab Consumer Reports esmalt pihustada kreem oma kätele ja alles siis see tavalise kreemi kombel lapse nahale kanda, et lenduvad kemikaalid lapse kopsu ei jõuaks.

Allikas: thestir.cafemom.com