1. Nohu vastu aitab ka keedusoola lahus, mida on lihtne kodus valmistada. Segage pool teelusikatäit soola poole klaasi veega ja tilgutage ninna.

2. Lastel kipub nohuga ninaalune punaseks minema. Et nuuskamine valus ei oleks, võib punetavat kohta määrida vaseliini või õliga.

3. Vähegi suurem laps tuleb õpetada nina nuuskama. Mida varem ta nina tühjendamise selgeks saab, seda parem. Nuusatakse üks ninasõõre korraga.
Kui laps nuusata ei oska, valgub lima neeluselga pidi kurku ja ajab köhima. Eriti öösiti ärritab köha limaskesta, mis on niigi punane ja kripeldab.

4. Sättige nohuajaks lapse peaalune kõrgemaks, suurematel lastel soovitage magada kõhuli või külili.

Kui nädala jooksul nohu üle ei lähe, on põhjust arsti poole pöörduda. Kui nina on kinni, pea valutab või on kummardamine valus, siis võib nohu olla tunginud põsk- või otsmikukoobastesse. Lisanduda võivad halb enesetunne ja palavik.

5. Paksuks läinud nohu on hea sinise lambiga soojendada. Lampi müüakse elektripoodides, apteegist ei ole mõtet seda otsida. Imiku nina võib sinise lambiga soojendada ainult magamise ajal, et ta otse valgusesse ei vaataks.

6. Suurematele lastele võib panna näole pliidi peal soojaks aetud soola või jämeda kruubiga täidetud riidekotikesi.

7. Pidevalt luriseva ninaga lapsele võiks igal õhtul teha sooja veega sinepi-jalavanne. Lastele, kellel nohu pole, oleks hea teha karastamise mõttes leige veega ülehõõrumisi.

Nohu ei tohiks ravita jätta, ehkki lasteaia- või algklassilapsel võib nina olla vesine sügisest kevadeni välja. ühest nohuhoost paranedes võib laps saada peagi jälle uue viiruse.
Nohu võib kergesti edasi minna kõrvavaluks, enamiku laste köhasid on alguse saanud nohust. Ka on nohune laps teistele nakkuse allikas.