Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliiniku külastuste toimumist toetavad Advokaadibüroo Glimstedt ja heategevusfond Minu Unistuste Päev.

Advokaadibüroo Glimdtedt juhtivpartner Marko Tiimani sõnul on oluline võtta oma igapäevaste tegemiste ja tööde kõrvalt hetk, et mõelda, kuidas igaüks saaks aidata. „Meie võtsime selle hetke büroo 10. sünnipäeval ning otsustasime anda oma panuse koertekülastuse projektile Eesti lastehaiglates, et aidata ja tuua pisut rõõmu lastele, kes meie abi kõige enam vajavad,“ lisas Tiiman.

Sihtasutuse Minu Unistuste Päev eestvedaja Marianne Bruhni sõnul on nemad viimase aasta jooksul haiglas viibivatele lastele korraldatud üritustel näinud, kui palju rõõmu ja sära teraapiakoerad haiglapäevadesse toovad. “Meil on hea meel, et nüüd saavad sellest toredast sündmusest osa ka Tartu lapsed,” lisas Bruhn.

Kõik koerad on Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu poolt testitud ja eksamineeritud. Spetsiaalse väljaõppe saanud koerad on sõbralikud ja kuulekad ning osalevad terapeutide töös või on seltsiks abivajavatele inimestele, aidates maandada pingeid. Eksami sooritamine näitab, et koeral ja koerajuhil on vajalikud eeldused ning et koer on inimesele ohutu igas olukorras. Koerameeskonnad omavad ka rahvusvahelist litsentsi.