On küllalt inimesi (nii sugulasi, sõpru kui isegi võhivõõraid, kes su valikut halvustavad, sind isekaks nimetavad ja eeldavad, et su lapsest kasvab ärahellitatud ülbik.

2. Sa korraldad oma lapsele päris palju mängukohtinguid

Mitme lapsega peres seda muret ei ole, sest lapsed mängivad ja suhtlevad omavahel. Sina pead aga hoolitsema selle eest, et su laps saaks piisavalt aega omavanustega veeta, et ta õpiks suhtlema, käituma, mängima ja teistega arvestama. Mis tähendab, et veedad päris palju aega mängutubades, mänguväljakutel ja sõbrannade lastega.

3. Sa suudad välja mõelda sadu ja tuhandeid viise oma lapse lõbustamiseks

Kui su laps veel lugeda ei oska või selle vastu huvi ei tunne, kaasab ta sind kõikidesse oma mängudesse ja valikut sul ei ole! Mistõttu oskad sa kõiki mänge ja sulle ei valmista probleeme terve lasteaiarühma lõbustamine.

4. Ühele lapsele on lihtsam hoidjat leida

5. Aeg-ajalt tunned süümekaid, et su lapsel pole õdesid-vendi

Süümekaid süvendab lapse pidev lunimine ja palumine, et sa talle lõpuks ometi mängukaaslase sünnitaks. Mida aeg edasi, seda rohkem põed ka selle pärast, et kui sa vanaks jääd, jääb sinu eest hoolitsemine ainult tema õlgadele.

6. Sa saad oma lapsega rohkem kvaliteetaega

Suurperede vanematel ei ole mahti iga lapsega eraldi põhjalikult tegeleda, nende muresid kuulata ja rõõme jagada. Sina saad kogu oma tähelepanu oma lapsele pühendada ja igast temaga koos veedetud minutist viimast võtta.

7. Kohutavad arenguetapid mööduvad ja sa ei pea enam iial nendega tegelema

Ei mingeid gaasivalusid, kakaseid mähkmeid, “kohutavaid kaheseid” või pirtsakaid teismelisi enam!

8. Sa ei saa kunagi vigade parandust teha

Sinust ei saa kunagi rõõmsat ja rahulikku beebiemmet, kes ei muretse iga pisiasja pärast, ei saa õpetada last kohe oma voodis magama ja beebit kauem imetada ehk siis ümber teha kõiki neid vigu, mis lapsekasvatuses siiani teinud oled. Küll aga saad sa pakkuda oma kogemustel põhinevat nõu, abi ja soovitusi oma tuttavatele, kel kõik see alles ees.

9. Mõnikord mõtled, kas sa oled ikka piisavalt “ema

Suuremaid peresid vaadates tunned end alaväärsena ja nemad muidugi ei väsi sulle seda nina alla hõõrumast ka. Tegelikult ei ole ju vahet, mitme lapse ema sa oled, peaasi, et oled hingega asja juures ja pakud oma lapsele parimat!

10. Võid abikaasa peale armukadedaks saada

Kui sulle tundub, et lapse isa veedab lapsega rohkem aega kui sina või kui laps naudib temaga veedatud aega rohkem, võib see sulle haiget teha.

11. Summad, mis lapsele kuluvad, on väiksemad

Aga ainult siis, kui suudad tagasi hoida oma soovi osta talle kõik mänguasjad, mida ta soovib.

12. Lähitulevikuks plaanide tegemine on lihtsam

Kolme inimest ühe laua taha saada on lihtsam kui viit või enamat. Lapse ja enda graafikute sünkroniseerimine ei ole teab mis keeruline, puhkuseks ja vaheajaks plaanide tegemine möödub kiiresti ja suuremate vaidlusteta, sest osapooli, kelle arvamust tuleb kuulda võtta ja arvestada, on vähem.

13. Sul võib olla raske talle “ei” öelda

Mitme lapse vanematel tuleb “ei” lihtsamini üle huulte, sest nad mõtlevad, kuidas lapse soovile järele andmine võib ta õdesid-vendi mõjutada. Sinul seda muret ei ole, seega tundub mõnikord alla andmine lihtsam. Et su laps sind ära kasutama ei hakkaks ja et sa teda üleliia ei hellitaks, jää endale kindlaks.

14. Sa ootad temalt liiga palju

Sa pead meels pidama, et su laps ei ole täiuslik, kuigi sulle meeldiks nii mõelda. Tal on omad vead ja puudujäägid ja kuigi sa niiii väga tahaksid temast jalgpallurit või pianisti kasvatada, pead sa leppima tõsiasjaga, et tal ei pruugi sinu valitud erialaks üldse eeldusi olla.

15. Su lapsega on tegelikult kõik hästi

See, et tal õdesid-vendi pole, ei tee teda kuidagi vähem väärtuslikuks, vähem inimeseks ja teistsuguseks lapseks, kuigi mõned üritavad nii sulle kui talle seda selgeks teha. Temast ei kasva isekat maniakki, sest lasteaias ja koolis ja sinu korraldatud mängukohtingutel saab ta piisavalt suhelda teiste omavanustega ja sul on aega ja viitsimist talle elu põhitõdesid ja väärtusi õpetada.

16. Su laps on armukade, kui sa teistele lastele tähelepanu pöörad

Ta on harjunud olema sinu maailma keskpunkt ja kui sa hetkeks süvened kellegi teise beebisse, tunneb sinu põnn end hüljatuna. Aitab see, kui räägid ja näitad talle pidevalt, et teised inimesed on samuti olulised ja see ei tähenda, et sa teda vähem armastaksid.

17. Jagamine võib olla probleemiks

Mudilane võib oma lemmikleluga mängida täpselt nii kaua kui ta tahab, sest kedagi ei ole kõrval, kes temalt selle ära võiks võtta. Seetõttu võib tekkida probleeme sõpradega koos mängimisel või lasteaias, kus ühe lelu üle käib kõva konkurents.

18. Sul on raskem end kehtestada

Kuna su laps veedab nii palju aega täiskasvanute seltskonnas, hakkad sina temasse suhtuma kui väiksesse täiskasvanusse ja sulle tundub, et mis on sulle lubatud, on lubatud ka talle. Tegelikult see ikka päris nii ei ole, pisipõnnide koht ei ole igas restoranis, neile ei ole mõeldud täiskasvanute filmid ja meelelahutused. Sul võib olla mõnikord raske seda mõista.

19. Sa võid temast kasvatada tõelise perfektsionisti

Kahe vanema jäägitu tähelepanu all kasvab lapsest tubli ja edasipüüdlik täiskasvanu, kui vanemad oma tähelepanuga teda just lämmatama ei hakka. Tore, kui tal on kõik koolitööd ilusti tehtud, aga ta ei pea osalema kõikides ringides ja trennides või lugema igal aktusel luuletusi. Lase tal mõnikord niisama ka puhata ja mängida.

20. Sul on oma hobide jaoks aega

Sa ei pea end laste trennide ja kooliürituste vahel joostes rihmaks tõmbama, igal õhtul erinevate klasside koduseid ülesandeid lahendama või sõprade sünnipäevakinke välja mõtlema. Kui sinu laps on trennis, saad sina sõbrannaga kohvikus jutustada, õhtul, kui laps õpib, võid omaette raamatut lugeda, ise trennis käia jne. Sa saad võtta aja maha, kui sa seda vajad!

21. Laps kasvab väga kiiresti

Alles ta sündis ja juba läheb ta ülikooli… Sa ei saagi aru, kuhu vahepealsed aastad kadusid, tundub, nagu oleks need ühe silmapilguga möödunud. Ja siis võib hinge pugeda väike nurkus, sest seda aega sa enam korrata või tagasi võtta ei saa.

Allikas: iVillage

Jaga
Kommentaarid