„Kahjuks puutume kokku ka juhtumitega, mille kahjusid me hüvitada ei saa, sest kodukindlustust sõlmides pole valitud näiteks laiendatud vastutuskindlustuse kaitset. See aga aitaks nii mõneski täbaras olukorras ja on kahtlemata kasulik just lastega peredele," ütles ERGO kahjukäsitluse valdkonna juht Caterina Lepvalts. Ta tõi välja mõned juhtumid, kus vastutuskindlustusest abi võiks olla ja mis tekitavad tõenäoliselt äratundmist nii mõnelegi lapsevanemale.

  1. Kiviga ära kriibitud naabri auto

Lastele meeldib leiutada uusi mänge ja õues olles köidavad pisemate pereliikmete tähelepanu parkivad autod. Eriti tore on autodele kivi või oksaga joonistada, aga ka niisama sissesõiduteel killustikuga „vihma" teha. Laps on siinjuures oma saavutusega väga rahul, lapsevanem või naaber seevastu mitte.

  1. Lõbus veemäng või uputus?

Lapsed armastavad tohutult vett ja sageli just pealtnäha süütust mängust on tekkinud suur tüli. Kui laps veekraani jooksma jätab või mänguhoos põranda üle ujutab, saab esmalt rikutud muidugi tema enda kodu, kuid sageli jõuab vesi ka naabrite valdustesse. Vee tõttu tekkinud õnnetused on kõige levinumad kahjud kodukindlustuses üldse. Viimase kahe kuu jooksul on ERGO koduabi statistika kohaselt iga teine pöördumine olnud seotud just veekahjuga. Tihti ei piirdu siin kahjud pelgalt oma koduga ja rikutud saab ka naabrite vara, mis tuleb vastutuskindlustuse puudumisel ise kinni maksta.

  1. „Pall aknasse" ehk õuemängude tagajärjed

Ilusate ilmadega veedavad lapsed palju aega õues ja sageli sisustatakse aega palli- või mõne muu viskemänguga. Aastakümneid vana näide „pall aknasse" on tänaseks küll pigem klišee, kuna uuema aja aknad nii lihtsalt enam pelgalt pallitabamuse peale ei purune, kuid aias on palju muud, mis võib bumerangi, põrkepalli või ragulka tabamuse käigus puruneda. Olgu selleks kasvuhoone kilekate, naabri ära tallatud lillepeenar või rikkis robotmuruniiduk, millele on „söödetud" puupulki.

  1. Jalgrattaga seisvale autole otsasõit

Millegipärast tabavad lapsed just jalgrattaga sõites pahatihti kas naabri või lihtsalt tee äärde pargitud autot. Jalgrattahooaeg alles algab, seega tasub juba varakult rääkida lastele ohutust jalgrattasõidust autode läheduses. „Tuleb meelde juhtum eelmisest suvest, kus külla läinud perekonna noorim liige sõitis oma jalgrattaga võõrustajate seisvale autole otsa. Kuna perekonnal oli kodukindlustusega laiendatud vastutuskindlustuse kaitse, sai auto kenasti korda ning nad on ka edaspidi külla oodatud," rääkis Lepvalts.

Jaga
Kommentaarid