Mõmmi Beebi - nii pehme, karvane!

Mõmmit sai vaadatud vaata et ribadeks ja laulud ning repliigid olid peas. Mõmmi Aabitsa tegelased olid minu kangelased. Kui olin väiksem, oli minu lemmikuks ikka Mõmmi. Selline hea ja turvaline. Ka minul oli samasugune kaisukaru, mis oli täpselt nagu Mõmmi Beebi ja nii oli kergem ennast samastada Mõmmiga. Kui veidi vanemaks sirgusin hakati mind üksvahe isegi Rebase Reinuks kutsuma, sest ka mina olin samasugune kõhn ja kiitsakas... Aga no kõik tegelased olid ägedad ja mängitud ja tsiteeritud sai neid kõiki.

Reibase Reinuna koos Mõmmi ja sõpradega laval

Andero Ermel

Ega ma pikalt ei mõelnud, kui mulle Rebase Reinu rolli pakuti. Loomulikult oli silme ees kohe Lembit Ulfsaki suurepärane roll ja minul on nüüd au astuda tema asemel Rebase Reinuna lavale. Mulle tähendab see väga palju. Tema antud kammertoon on kogu aeg kuklas. Rein on mõistagi kaval nagu rebane ja püüab pidevalt teisi orki tõmmata ja siis kõrvalt vaadata, mis juhtub ja teiste kulul lõbutseda. Tal on alati "häid mõtteid ja lahendusi", mida sõpradele soovitada. Ta on uudishimulik ja ettevõtlik ning valmis erinevaid mänge ja ettevõtmisi läbi viima. Aga lõppude-lõpuks on ta ikkagi hea sõber ja kedagi hätta ei jäta.

On omajagu sürreaalne mängida lavastuses, mille tegelased olid minu lapsepõlvekangelased. Kummaline tunne on astuda lavale koos näitlejatega, kes selles loos osalesid ja seda kõike üle 45 aasta tagasi. Ja nüüd oleme kolleegid. Kummaline unenäoline tunne, justkui oleks seitsme penikoorma saabastega ajas tagasi rännanud.

Mõmmi ja sõbrad

Tänapäeva lastele sooviksin rohkem rõõmu päris mängust

Minu lapsepõlves ei osanud sellistest asjadest, nagu nutiseadmed, undki näha. See, mis meil tänapäeval on iseenesestmõistetav, kuulus siis ulmefilmide valdkonda. Multikaid oli üldse vähe ja enamasti tuli lavastuslikke saateid, mille väärtust olen hakanud alles hiljem hindama — nüüd, kus on totaalne multikate üleküllus. Tänapäeva lastele tahaksin soovida rohkem mängurõõmu. Lihtsalt mängimist, õues viibimist ja ise mängude välja mõtlemist. Mänguasjade meisterdamist. Samuti lugemist, sest raamatut lugedes tekivad kujutluses erilised emotsioonid, mida mitte ükski film ei suuda edasi anda. Mina arvan, et ei ole vaja nii ruttu täiskasvanuks saada. Lapsepõlve tuleks pikemaks venitada.Täiskasvanu jõuab olla küll ja küll. Ja ega see täiskasvanuks olemine pole sugugi nii huvitav kui paistab. Iga asi olgu omal ajal.

Andero Ermel

Kohtumine praeguste lapsevanemate ja isegi vanavanemate lapsepõlveaaja lastesaadete ikooniliste lemmiktegelastega leiab aset novembrikuus Kultuurikeskuses Kaja, kus astuvad taas lavale Mõmmi ja tema sõbrad. Andero on selles lavastuse erakordselt ehtne Rebase Rein, Mõmmit kehastab siiani Ivo Eensalu ja Mõmmi ema on taas Katrin Karisma. Ka Mõmmi isa, Jänku Juta ja hundikutsikad on kohal, et tänapäeva lastega kohtuda.

Mõmmi ja sõbrad

Lavastuse "Mõmmi ja sõbrad" piletid novembri alguse etendustele on müügil SIIN!

Jaga
Kommentaarid