Siin lehel tutvustame, missugused lapsed on Kaalud, Skorpion ja Ambur. Keri all ja vajuta noolele, et leida õige tähemärk!

Kaalud — 23 september kuni 22 oktoober

Väikeseid Kaalusid on tegelikult isegi lihtsam kasvatada, kui teiste tähemärkide esindajaid. Nad on kombekad ja ei kaldu äärmustesse. Pisikesed Kaalud oskavad seltskonnas suurepäraselt käituda ja on igas kambas oodatud liitlased. Nad saavad teiste lastega hästi läbi ja oskavad alati olukorda pehmendada, kui kellegi tundeid on riivatud või tekib seltskonnas piinlik paus. Sinu pisikesed Kaalud on küll igas seltskonnas väga oodatud, sest nad on meeldivad kaaslased, kes ei tõsta ennast liialt esile, kuid tegelikult on neil tavaliselt vaid paar lähemat sõpra.

On küllalt levinud, et lasteaiaealistel Kaaludest lastel on kujuteldavad sõbrad, suhtu sellesse mõistvalt.Väikesed Kaalud armastavad väga seltskonda ja kui kui ta pole parasjagu oma sõpradega, siis eeldab, et just sinust saab tema mängukaaslane.

Kaaludest lapsed on alati huvitatud põnevast vestlusest ja ideede edasi-tagasi põrgatamisest. Kõige halvem asi, mida talle teha saab on see, kui vanem või õpetaja ütleb talle, et olgu ta nüüd tasa ja istugu vaikselt nurgas. Tema jaoks on mõtete ja ideede jagamine justkui hingelise sideme loomine ja kui ta kõrvale lükata, siis see võib teda väga haavata.

Kaaludest laps on koolis hinnatud kaaslane just oma loomupärase soovi poolest erinevate huvigruppide vahel tasakaalu luua. Mõnikrd toob see talle aga probleeme, sest on ka selliseid gruppe, kes näevad asja nii — kui sa pole meie poolt, siis meie oleme sinu vastu. Sellest hoolimata on Kaaludest laps see, kes esimesena nõrgema kaitseks välja astub ja häält teeb, kui mängus kegi reegleid rikub. Kaalud on üldiselt valmis alati õiglaselt ka asju või siis jäätist jagama, kuid kui tegemist on pere ainukese lapsega, siis võib see omadus neis pisut hiljem välja areneda.

Kaaludest lapsed armastavad harmooniat ja tasakaalu, nende jaoks on väga traumeeriv kasvada stressirohkes, lärmakas, räpases ja tüliderohkes keskkonnas. Pikalt sellises keskkonnas viibides võivad nad lausa haigeks jääda. Nad on head läbirääkijad ja diplomaadid, nende vajadus heade suhete järele on nii suur, et nad sekkuvad ka peretülidesse ja koolikaklustesse sooviga kiiresti kõigile sobiv lahendus leida.

Skorpion — 23 oktooner kuni 21 november

Skorpion on keeruline. Need lapsed on intelligentsed, kirglikud ja omamishimulised. Temapoolne armastus ja vihkamine milegi suhtes võib olla lausa äärmuslik. Kui ta on koos oma sõbraga, on ta valmis temaga kõike jagama ja kui ta on sõbraga riidu läinud, siis võib juhtda, et ta ei räägi temaga enam kunagi. Skorpionist lapsed teevad oma kooliasju, kohustusi või muud kas kogu hingega või ei tee üldse. Klassikaaslaseid, kes koolilapseeas Scorpionile ei meeldi, võib ta täielikult ignoreerida, neid justkui polekski olemas. Nad seavad kõrged nõudmised nii oma lähedastele kui kaaslastele ja seepärast pole nendega läbisaamine just lihtne.

Skorpioni klassikaaslased saavad ruttu selgeks, et kui tema enesehinnangu kallale minna, siis saab kiiresti ja valusalt salvata. Ja kui kohe valusat lööki ei tule, siis vaid sellepärast, et tal on juba plaan, kudas hiljem veel valusamalt kätte maksta. Seetõttu võib tal olla palju seljataguseid vaenlasi, kuid Skorpionist lastel on vähemalt näiliselt nendest, kellega ta koos mängida ei taha, täiesti ükskõik.

Aita oma Skorpionist lapsel andestamist õppida. Aita tal minna lasta neil olukordadel, mida ta muuta ei saa. Sa ei muuda muidugi ka oma pisikest Skorpionit täielikult, kuid selleks, et tema sisemine tasakaal suureneks, on tal siiski vaja leppida sellega, et inimesed eksivad.

Scorpionid, nagu Neitsid ja Kaksikudki, on väga intelligentsed. Nad oskavad suurepäraselt inimesi lugeda. Scorpionist laps oskab juba varakult otse inimese sisse vaadata ja sealt tema põhiloomuse välja lugeda. Kõiksugu teesklejad jäävad tema ees hätta. Lapsevanemana tasuks sul talle alati tõtt rääkida nii selle kohta, mis perekonnas toimub, kui selle kohta, mida sa ise tunned. Kui keegi näeb sinu teeskluse läbi, siis on see just Skorpion ja kui oled oma Skorpionist lapsele valetanud, siis läheb väga kaua aega enne, kui ta sulle andestab. Ta näeb läbi ka õpetajate teeskluse ja see võib talle koolis keerulisi situatasioone kaasa tuua.

Scorpionid on väga pühendunud neile, keda nad armastavad ja nende jaoks pole oluline olla võimalikult paljude sõprade seltskonnas, vaid leida see üks ja ainus hingesugulane. Sinu Scorpionist laps ei võta suhete loomist sugugi pealiskaudselt. Ta ei soovi ka vanemaga pealiskaudselt vaid lapse — vanema teemal vestelda. Ta tahab rääkida elust ja inimestest, mitte vastata vaid küsimustele, kas on õpitud ja mis kell trenn hakkab. Skorpionist lastele on vajalik, et vanemad neile ütleksid, kui erilised nad on ja ka füüsiline lähedus kallistustena on nende jaoks väga oluline. Need lapsed kasvavad tugevateks ja terve minapildiga täiskasvanuteks vaid siis, kui nad on saanud oma vanematelt küllaldaselt armastuseväljendusi. Oma sisemust kaitsevad nad haigetsaamise võimaluste eest suletusega. On päris raske aru saada, mida sinu Skorpionist laps tegelikult mõtleb või millega ta parasjagu ametis on. Õpeta talle, et lähedaste hulgas avatud olemine ei too endaga kaasa tahtlikku haigettegemist vaid hoolitsuse ja toetuse.

Sinu Scorpionist lapse tahtejõud võib olla suurem, kui sinu enese oma. Diktaatorlikku lapsevaname stiili ei maksa tema peal kindlasti proovida. Pigem sobivad arutelud ja läbirääkimised. Kui ta tajub sinu poolt ebasiirust või lihtsalt soovi oma arvamust peale suruda, võib ta õppida, et manipuleerimine on parim viis sinuga suhtlemisel. Õpeta talle, et sinupoolne tingimusteta armastus on tema jaoks alati olemas.

Ambur — 22 novebmer kuni 21 detsember

Amburid on idealistlikud, lõbusad ja küllalt lihtsasti kasvatatavad lapsed, võrreldes paljude teiste sodiaagimärkide esindajatega. Nad on enamasti teiste laste lemmikud, sest nad on rõõmsameelsed ja ei sunni teisi oma mõtteviisi järgima. Nad väga toetavad, kui nende sõbrad vajavad abi kas matemaatikaülesande lahendamisel või murtud südame korral. Nad ei lasku depressiooni ka siis, kui nende lemmikloom sureb, rääkimata olukorrast, kui koolipiknik halva ilma tõttu tühistatakse. Nad pigem võtavad asju nii nagu nad on ja vaatavad optimistlikult tuleviku suunas. Ärajäänud pikniku korral võivad nad hoopis kogu seltskonna enda juurde mängima kutsuda.

Koolilapsest Amburi optimism võib viia ka selleni, et ta kipub reaalsust eitama, st. ta usub, et see eksamipunkt, mida ta õppinud pole, see talle ka sattuda ei saa. Samuti võib ta minna ilma kiivrita rattatrikke tegema, sest ei usu, et ta kukkuda võiks.

Amburist lapsele meeldib füüsiline aktiivsus ja õues tegutsemine — uute kohtade avastamine, matkamine ja ringironimine. Täiskasvanuna võib temast saada tõeline reisfänn, sest pole kohta, mis talle huvi ei pakuks ja ta on alati valmis tutvuma uute inimestega.

Negatiivseks pooleks tema puhul on aga see, et ta tüdineb asjadest kergesti. Alustatud tegemised ei pruugi lõpule jõuda. Suure hooga ette võetud uurimustöö kooli jaoks võib ripakile jäädagi. Ainus viis see lõpule viia, on leida valitud teemast miski, mis talle tõepoolest huvi pakub. Ta võib vabalt lülituda ühelt tegevuselt teisele ja kui tal midagi põnevat silmapiiril pole, muutub ta kergesti tujukaks ja ärritatuks.

Isiklik vabadus on Amburile juba lapsena ülioluline. Ta tahab ise oma valikuid teha nii selle suhtes, kuhu ta matkama läheb, kui selle suhtes, mida ta loeb. Tal peaks vähemalt kooliajaks olema kodus kui mitte oma tuba, siis vähemalt oma nurk, kus ta on täiesti vaba teiste mõjust. Amburid on suure sisemise tarkusega ja oskavad enda jaoks ise parima otsuse teha. Kui sinu laps valib kas endale sobivat trenni või kooli, siis ära suru peale enda nägemust vaid anna talle piisavalt infot, mis aitab tal endal õiget valikut teha.

Taktitundega võib tal näiteks Kaaludega võrreldes pisut kehvasti olla. Just Amburist laps on see, kes kõva häälega naabrite soolaleivapeol teatab, et tädil on seelik tagurpidi seljas. Suuremana ütleb ta möödaminnes, et see pilt, mille üle sõber nii uhke on, ripub seinal tegelikult tagurpidi.

Sinu Amburist last ei pruugi käivitada elukutsevalikul raha, võim ega kuulsus, vaid pigem ideedemaailm, filosoofia ja inimeste areng. Teda huvitab, kuidas mingi süsteem töötab ja kuidas inimesed toimivad. Niisiis, pole ime, kui sinu väikesest Amburist saab lugude, koguja, reisijuht või ka õpetaja.

Kui sinu laps on kas Jäär, Sõnn või Kaksikud, siis loe SIIT
Kui sinu laps on kas Vähk, Lõvi või Neitsi, siis loe SIIT
Kui sinu laps on kas Kaljukits, Veevalaja või Kalad, siis loe SIIT