Võru maakond, Uhtjärve küla

Kui soovid külastada ja ööbida maailma väikseimas ja erilisemas riigis, siis sea sammud Uhtjärve Ürgoru Nõiariigi poole võrumaal. Tutvustame sulle nõiariigi valdusi ja räägime legende. Nõiaköögis saad maitsta erinevaid nõiaroogi, ettetellides toitlustuse. Aktiivseid vaba aja tegevusi jätkub sulle, perele või sõpruskonnale terveks päevaks, ent ainulaadseid tegevusi - tugitooli jalgpalli ja luuaviset pead kindlasti proovima. Majutuseks on mõnusad toad ja neile, kes soovivad veidi ekstreemsust, on kanajalgadel majakestes ööbimine põnev ettevõtmine.

Metsapere Mängumaa - 1270 m² rõõmu ja liikumist!

Tartu maakond, Tartu

Suurimaid siseruumide mängumaid vanusele 0-12 aastat. Põnevaimad atraktsioonid Baltikumis: kunstlumemägi ehk 25m snowtubingusõit, kelgurada rullikutel (ainuke sellelaadne Eestis!), ronimiskeskus batuudi ja suurte ehitusklotsidega, kolmikbatuut, kottpime öökullimaja ehk labürint vapramatele, mägralinnak ehk ronimis-roomamiskeskus (eridisainiga ja ainuke maailmas!), eraldatud beebiala koos vastavate atraktsioonidega, paiksed mängunurgad.

Võru maakond, Mähkli küla

Metsamoori Perepark on Kaika kuplite vahel asuv talude ühendus, mis pakub erinevaid võimalusi looduslähedaselt tervislike eluviisidega ja rahvaraviga tutvumiseks. Taluprogrammides saad tutvuda taimeravi, kaaniravi, mesilaste ja seente võluriikidega, tunnetada loitsude ja mediteerimispaikade mõju enda peal. Suvelaagrites õpid valmistama umbrohutoite, koduleiba, ürdirohtusid ja tervistavaid loodustarkusi. Hea teada: * üksikkülastajad saavad omapäi taluga tutvuda. * kevadel ootab Metsamoor endale külla lapsi ja suvisel ajal naisi naistelaagrisse aega maha võtma ja iseendale pühenduma.

Saare maakond, Kihelkonna alevik

Miku metsaparki Saaremaal, Vilsandi Rahvuspargi keskuse Loona mõisa lähedal, on kõik aastaringselt oodatud. Miku metsapargis saad tuttavaks Saaremaa taimestikuga, õpid tundma metsasaaduste kasutamist, tutvud endisaegsete metsatöödega ja saad neid proovidagi. Võta kaasa vanemad, lapsed, sõbrad, tuttavad ja tule ise vaatama-kogema. Soovi korral telli retkejuht ja metsaeine. Aastaringselt korraldame ka ööbimisega retki. Hea teda: Lisaks saad meilt teavet retkede, ökomatkade ja muude vahvate tegemiste kohta Vilsandi rahvuspargis ja ka kogu Saaremaal. Korraldame ka mereretki Vilsandile.

Järva maakond, Türi linn

Türi linna südames Wiedemanni tänava parkla vahetus läheduses asub Murumoori mängupark. Murumoori mängupargis on 12 atraktsiooni nii suurtele kui väikestele. Tegevust jätkub kõigile - beebidel on oma kiik, suurematele lastele ronimislinnak, karusell ja suuremad kiiged. Murumoori mänguparki piirab madal võrkaed. Samas lähedal asub Kadri Tare kohvik, kus Sa saad tühjaks läinud kõhu täis süüa.

Lääne maakond, Haapsalu

Haapsalu Piiskopilinnuse õue magnet on suures vallikraavis asuv lastepark keskajast inspireeritud mänguatraktsioonidega. Sind ootavad linnus, laev, kivisikuti, erinevad kiiged, karussell ja palju muud. Kätt ja silma harjuta juunist augustini avatud vallikääru aluses savikojas, samuti otsi üles suur veerevate nuppudega kabelaud. Lastepark on tasuta ja sobiv lastele kuni 10 eluaastat, tegevust leiavad aga ka vanemad. Lisaks sellele, külasta muuseumi ja roni kellatorni. Huvitav teada: Linnuse lastepark valiti 2008. aasta Eesti parimaks kommunaalobjektiks.

Harju maakond, Kata küla

Polli loomaaed asub Tuhala Nõiakaevu naabruses Polli talu maadel. Siin saad näha ja katsuda mitmesuguseid loomi ja linde alustades metseast ja rebasest ning lõpetades marmosett ahvide ja hobustega. Polli Loomaaias on hetkel 21 hobust, peale hobuste on Pollis veel 20 eriliiki loomi ja linde. Meil saad ka sõpradega grillida, pidada laste sünnipäevi ja sõita poniga. Hea teada: Loomi saad ka ise sööta, selleks võta kaasa leiba, saia või porgandit. Oodatud on nii pered kui ka grupid.

Võru maakond, Võru

Kratikeskus ootab lastegruppe ja nende vanemaid, kelle hinges pesitseb ka väike marakratt. Avar ja valgusküllane keskus on sobilik kõikide laste- ja pereürituste korraldamiseks (sünnipäev, ristimine, lõpupidu jne). Erinevad mängunurgad kutsuvad lapsi mängima: Tüdrukute nurk ootab pisikesi printsesse, poisse ja isasid kutsub Poistenurk, Beebinurk on mõeldud kõige pisematele. Veel on meil mängulaudade nurk piljardi ja lauajalgpalliga. Arendavas mängunurgas on legod, pusled ja raamatud. Kõige lõbusam on aga spordi- ja möllunurk õhkbatuudi, pallimere ja liumägedega.

Kui aga soovite perega lihtsalt rahu, vaikust ja imelist loodust nautida, siis selleks on Eestimaa lausa loodud. Eestis on 5 eriilmelist rahvusparki ja põnevaid kaitsealasid, kus on tihedalt põimunud loodus, kultuur ja ajalugu.

Foto: Erakogu

Eesti suurimast ja vanimast Lahemaa rahvuspargist leiad piki poolsaari looklevaid kiviseid ja liivaseid rannaalasid ja loopealseid. Lahemaa on Euroopa olulisemaid metsakaitsealasid, kus elab palju suuri metsloomi. Populaarsed on ka Lahemaa 4 suurt mõisakompleksi.

Matsalu on oluline lindude toitumiskoht rändeteel Arktika ja Lääne-Euroopa vahel, tõeline linnuvaatleja paradiis.

Soomaa on mõnus paik raba- ja kanuumatkadeks. Kõige põnevam aeg Soomaal on suurvesi ehk viies aastaeg, mil kõik madalamad metsad, teed ja õued on üle ujutatud ja liigeldakse vaid vett mööda.

Vilsandi ootab hülge- ja orhideehuvilisi. Seal asuvad suurimad hallhüljeste lesilad ja rikkalik merelinnustik. Avastamist ootavad ka kivististerohked paeastangud.

Karula on kõige väiksem rahvuspark, mille kuppelmaastiku on kujundanud mandrijää ja küngaste vahel on peidus u 40 järve. Karula väärtuseks on pärandkultuurmaastikud.

Eesti kaitsealadest on tuntumad Kõrvemaa maastikukaitseala, kus suured metsad vahelduvad soodega; rabade- ja allikaterohke Endla looduskaitseala ning Eesti suurim deltasoostik - Emajõe Suursoo Peipsi järve ääres.

Allikas: puhkaeestis.ee,

Fotod: puhkaeestis.ee, erakogu

Jaga
Kommentaarid