Vaata neid vahvaid retsepte ja pilte ning valige koos lapsega enda lemmik, mida koos katsetada.

Foto: Aron Urb

Vaja läheb
2 dl kaerahelbeid
1 spl 82% võid
3 spl suhkrut
200 g hapukoort
2 spl vedelat mett
veidi vaniljesuhkrut
200 g külmutatud marju (soovi korral)

Valmistamine
Rösti kaerahelbed või ja suhkruga ning jahuta segu maha. Eraldi kausis sega kokku hapukoor, vaniljesuhkur ja mesi. Tõsta serveerimisklaasi vaheldumisi röstitud kaerahelbed ja hapukooresegu, kaunista soovi korral marjadega ning serveeri.

Foto: Aron Urb

Vaja läheb
10 apelsini
5 dl keefirit
3 dl apelsinimahla (värskelt pressitud)
4-5 spl suhkrut
6 lehte želatiini

Valmistamine
Tarretise valmistamiseks aseta želatiinilehed 10 minutiks külma vette. Sega kausis teises kausis kokku keefir, 2 dl apelsinimahla ja suhkur. Kuumuta 1 dl mahla tuliseks, kuid ära lase sel keema minna. Pigista ligunenud želatiinilehed kuivemaks ja lahusta kuumas apelsinimahlas. Vala saadud segu peene nirena keefiri-mahlasegu hulka ning sega ühtlaseks. Seejärel jahuta tarretis maha.

Lõika apesinidelt ära väike kaaneke ning pigista mahlapressi abil välja kogu mahl. Puhasta apelsinikoored seestpoolt lahtisest kelmest ja pane mõneks minutiks enne täitmist sügavkülma. Täida ettevalmistatud apelsinikoored jahtunud tarretisega ning aseta vähemalt 5 tunniks jahedasse tarretuma.

Foto: Aron Urb

Vaja läheb
200 ml piima
1 banaan

Valmistamine
Sega blenderis koostisosad kokku ja serveeri. Banaani asemel võib jooki valmistada ka näiteks moosiga, lisades seda samale piimakogusele 2 supilusikatäit.

***
Vastalanud Toiduliidu piimakampaania kutsub tänavu värvikireva piimalehma skulptuuri abil eestimaalasi üles nautima poelettidel saadavaid kodumaiseid piimatooteid ja tutvustama neid varakult lastelegi.