Saatke jõuluvanale kiri


Kirjutage üheskoos jõuluvanale kiri. Peale kingisoovide rääkige jõuluvanale oma pailapse tegudest. Kui laps ongi pahandusega hakkama saanud, on kiri habemikule hea viis käitumist analüüsida ja tehtu eest vabandust paluda. Ülestunnistus motiveerib kindlasti pere pisemaid paremini käituma. Pärast on eriti vahva koos jõulutaadi vastust oodata – laste õhin saabuva kirja ees võimendab kindlasti ka enda jõulutunnet.

Telefonikõne jõuluvanalt


Kui kirjavahetus on jõuluvana olemasolu tõestamisega juba ammu kaasas käinud, siis telefonikõne on pisut uuem nähtus. Siiski, nagu meil kõigil, on kindlasti ka tänapäeva jõulutaadil telefon täitsa olemas – kuidas muidu jõuaks ta ometi päkapikkudele ülesandeid delegeerida? Üllatuskõne jõuluvanalt paneb kindlasti iga väiksema pereliikme südame kiiremini põksuma. Taat helistab ju kõikidele lastele ikka selleks, et kontrollida, kas nad on olnud head või saanud vahepeal ka mõne pättusega hakkama. Kindlasti salvesta jõuluvana telefoninumber mobiili, et lapsel oleks tõestus, et kõne tuli tõesti jõuluvanalt, mitte issilt või mõnelt sõbralt.

Kuulake aisakelli


Mis annab tavaliselt märku, et jõuluvana on peagi saabumas? Eks ikka kuljuste helinal saabuv saan. Saada üks täiskasvanu õue ning anna talle kaasa kellukesed ja kivikesed. Kui kellukesed akna taga helisevad ja kivikesed vastu ust lendavad, lähevad laste silmad imestusest pärani ning ootusärevus ainult kasvab.

Taba jõuluvana otse teolt


Kui teie pere külastaval jõuluvanal on kiire ja ta armastab tavaliselt läbi hüpata siis, kui lapsed magavad või on parasjagu kodust ära, muutuvad asitõendid eriti oluliseks. Kuidas sa muidu usud, et just habemik need kingitused jõulukuuse alla sättis? Selleks tee fotolavastus kuuse alla kinke sättivast jõuluvanast. Selline tõestusmaterjal pühib kahtlused ka kõige suurema jõuluvanakriitiku peast!

Jäta jälgi


Kui fotolavastus käib üle jõu, jäta vähemasti jälgi maha. Jaga lastele suure imestuse saatel lugu, kuidas jõuluvana ja Rudolf maandusid eelmisel õhtul, kui lapsed juba magasid, saaniga teie aias. Seejärel minge ja uudistage üheskoos maha jäänud jälgi. Neid saad ise teha, kui kasutad suuski ja suuri saapaid. Põhjapõdrajälgi joonista näiteks puupulgaga. (Aga eks jälgede tegemine sõltub suuresti sellest, kuidas on lood lumega.)

Hambajäljed


Viise, kuidas öisest jõulutaadi külastusest märku anda, on aga veel. Jätke lauale vedelema näiteks suure hammustusjäljega õun või leivapäts. Seejärel uuri uudishimulikult, kas see oli ikka isa, kes laua peal vedelevast õunast ampsu võttis? Või kelle hambajäljed küll on leivapätsi sees?

Jälgi taevast


Ole loominguline ja hoia pidevalt silmad lahti – kes teab, millest kõigest annab vahva jõulujutustuse välja mõelda. Kui õhtune taevas pakub näiteks roosades ja lillades toonides värvidemängu, selgita pere pisematele, et selle taga peavad vist küll olema jõuluvana ja päkapikud, kes parasjagu jõuludeks piparkooke küpsetavad.

Peida pakkepaberid ja kingikotid


Sageli on nii, et ema-isa teevad kõik, et laste siirast usku toetada, aga unustavad siis mõne väga olulise detaili tähelepanuta. Oh seda õnnetust siis, sest väikesed detektiivid on väga varmad vigu märkama. Lapsed ju teavad, et kingitused pakitakse jõuluvana töökojas. Miks siis sinu kapp samuti pakkepaberit täis on?

Jäta jõuluvanale võti


Väikeseid detaile, mida kiputakse unustama, on veel. Näiteks küsimus, kuidas jõuluvana tuppa pääseb. Pange koos lapsega võti postkasti, linnumajakesse või mati alla, et jõuluvana ei peaks sisse murdma või – oh häda – hoopis lahkuma, sest tal ei õnnestu tuppa pääseda.

Jaga
Kommentaarid