Kõrvitsane kohupiimakook Foto: Viljar Särekanno
Sellest imeheast koogist saab sinu pere sügisene lemmik!

Kõrvitsane kohupiimakook

Retsept

Muretainas:

150 g valget speltajahu

100 g võid

2 sl steviat

1 muna

Kreem:

500 g kõrvitsaid, puhastatud ja hakitud

300 g kohupiimapastat

150 ml agaavisiirupit

1 tl rosmariini lehti

1 tl kaneeli

4 muna

Kaunistamiseks meelepäraseid marju

Valmistamine:

  1. Pane kõrvitsatükid veega keema ning keeda, kuni need on täiesti pehmed.
  2. Sega jahu steviaga ning haki sisse külma või tükid. Purusta segu köögikombainis, kuni tekib peenike jahu- ja võipuru. Lisa muna ja sega tainas kokku. Sõtku õrnalt läbi ning pressi ühtlase kihina 26 cm läbimõõduga lahti käivasse koogivormi koogi põhjaks.
  3. Tõsta pehmeks keedetud kõrvitsa tükid kõrgesse kannu. Lisa juurde agaavisiirup, rosmariin ja kaneel ning purusta saumikriga ühtlaseks. Suru segu läbi sõela kaussi. Lisa kaussi kohupiimapasta ja munad ning sega kreem vispliga ühtlaseks.
  4. Kalla segu koogivormi muretainapõhjale ja tõsta ahju küpsema 180 kraadi juurde 35 minutiks. Võta ahjust välja ja enne serveerimist jahuta.
  5. Soovi korral kaunista meelepäraste marjadega.

Foto: Viljar Särekanno