Kui tahad koos lapsega seemned idanema panna ja sealt saadud taimedest lilli kasvatama hakata, soovitame sul minikasvuhooneks varuda paar tühja munaresti, millega saate aknalauale pisikese taimla lihtsalt ja kiirelt rajada. Vaata, et taimedel oleks piisavalt valgust ja soojust.

Lapsele sobivad kõige paremini taimed, mis ei ole mürgised ja mis kasvavad kiiresti, et ta arengut näeks. Ilusate õitega lummavad rüblikuid näiteks:

  • päevalilled: pistavad oma ninad juba paar nädalat pärast külvamist mullast välja. Sobivaim aeg nende istutamiseks on märts, siis kasvavad nad suveks juba pikaks. Päevalilledel on ka väiksemaid sorte, mille saad edukalt rõdule kasvama panna.

  • rukkililled: hakkavad juba nädalaga idanema. Soovitame sul päevalilled ja rukkililled segamini istutada, et saada ilus kollase-sinise kombinatsioon. Rukkililled vajavad palju valgust.

  • lõvilõuad: klassika, mis paneb nii suured kui ka väikesed lillesõbrad imestama: kui vajutad õitele, avaneb näljane suukene. Mesilased armastavad samuti neid lilli.

Pisikestele ürdihuvilistele võib lillekasti erinevaid maitsetaimi istutada, millega sa hiljem koos lapsega toite vürtsitada saad. Näevad ilusad välja ja maitsevad!

  • tüümian: see salapärane ürt lõhnab intensiivselt ja on suurepärane maitseandja tomatikastmetele.

  • piparmünt ja salvei: nad tõmbavad liblikaid ligi. Kui lehti sõrmede vahel hõõruda, levib nende mõnus lõhn edasi. Kuna nad hakkavad kiiresti vohama, on soovitatav taimed teistest lilledest eraldi potti kasvama panna, muidu lämmatavad nad teised lilled.

  • murulauk: sellega maitseb võileib nagu restoranis!

  • minitomatid: sealt ei saa lihtsalt tomatit suhu pistmata mööda minna ja need pisikesed punased pallikesed on ka ilusaks kaunistuseks ja pilgupüüdjaks rõdul.