1. Su hääl kõlab tuttavalt!
Ümise mingit tuntud viisikest ja lase lapsel ära arvata, mis laul see on.

2. Mis on puudu?
See mäng sobib restoranis toidu ootamise ajaks. Pane enda ette mõned laual olevad esemed, näiteks, kahvel, soolatoos jne. Kata need salvrätiga, eemalda selle varjus üks asi nii, et laps ei näeks, mille sa ära võtad. Siis võta asjadelt salvrätt ja lase lapsel arvata, mis on puudu.

3. Kes ma olen?
Vali oma peas enda idenditeediks näiteks üks loom. Siis esita lapsele küsimus: “Kes ma olen?” Laps võib sinult äraarvamise käigus ühekaupa küsimusi küsida, millele sina vastad, kas jah või ei. Näiteks: “Kas sa oled karvane?” “Jah!” "Kas sa elad külmal maal?” “Ei!” Mäng kestab, kuni loom on lapse poolt ära arvatud. Siis vahetage rollid.

4. Kas sa saad puudutada midagi, mis on seda värvi?
“Kas sa saad puudutada midagi punast?” Ja laps katsub näiteks enda pluusi. Mäng jätkub järgmise värviga ja laps tohib vastates katsuda kõike, mis ta ümber on.

5. Kas sa leiad midagi selle kujuga?
Küsi oma lapselt, kas ta leiab midagi, mis on kindla geomeetrilise kujuga. “Kas sa leiad midagi, mis on kolmnurkne? Kas sa leiad midagi, mis on ümmargune?”

6. Ma jälgin midagi…
Veidi suurema lapsega saab mängida jälgmise ehk spioneerimise mängu. Vali ruumist mingi kindel ese ja hakka lapsele etapikaupa kirjeldama, mida sa jälgid, kuni ta selle ära arvab. Näiteks: “Ma jälgin midagi läikivat, mis algab L tähega.”

7. Kes ma olen?
Leppige kokku, keda hakkate kujutama, kas linde — loomi või näiteks mööbliesemeid ja siis selgita: “Mul on neli jalga ja väga kohev karv. Kes ma olen?" Anna seni vihjeid juurde, kuni laps ära arvab.

8. Sõnamäng
Leppige kokku, et ütlete üksteisele sõnu, mille viimane täht on järgmise sõna esimeseks täheks ja nii edasi, kuni ühel mõtted otsa saavad. Näiteks, kui valite teemaks loomariigi, siis näeb mäng välja selline: üks ütleb rott, teine vastab tiiger, esimene ütleb rebane, teine vastab elevant. Kaotab see, kellele enam uusi sõnu pähe ei tule või kes ütleb sõna, mida on juba öeldud. See sõnamäng on lõbus ka kogu perega näiteks autosõidu ajal mängimiseks.

9. Kivi-paber-käärid
See on tuntud, kuid pisut unustatud mäng. Kolmeni lugemise peal tuleb igal mängijal valida, kas ta on kivi, mis on rusikas käsi, paber, mis on sile labakäsi või käärid, mis on harali esimesed kaks sõrme. Paber on tugevam kui kivi, sest mässib kivi endasse, kivi on tugevam kui käärid, sest teeb käärid nüriks ka käärid on tugevamad kui paber, sest lõikavad paberi läbi.