Need ja mitmed teised Eino Tambergi armastatud lastelaulud kõlavad 1. juunil lauljatar Marianne Leiburi ning ERSO ansambli esituses.

Marianne Leibur Tallinnast pärit lauljatar ja viiulimängija, kes õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuris ning sel õppeaastal täiendab ennast Rootsi Kuninglikus Muusikaakadeemias. Möödunud hooajal sai ta laiemalt tuntuks TV3 saates “Su nägu kõlab varsti tuttavalt” ning möödunud aasta lõpus avaldas oma debüütalbumi, mis nomineeriti ka Eesti Muusikaauhindadel aasta debüütalbumi tiitlile. 2019. aastal pälvis ta ka esikoha ja Raimonds Paulsi eripreemia rahvusvahelisel konkursil “Riga Jazz Stage” ning hiljuti nimetati ta nooreks jazzitalendiks 2020. Lisaks laulmisele tegeleb Marianne ka heliloominguga ning eelmisel aastal sai tema pala “Tinasõdur” Uno Naissoo nimelisel loomingukonkursil esimese koha.

Marianne Leiburi sõnul on laval olles tunda, et esinejatele on Tambergi lastelaulud ammusest ajast tuttavad ning lisab, et ise teab ta kõige paremini “Karumõmmi unelaulu”. „Lapsena oli mul Jaan Kaplinski luuleraamat “Kuhu need värvid jäävad” Edgar Valteri illustratsioonidega. Selle kaanel on kunstnik kujutanud väga kihvtilt Kõdisid,“ meenutab kontserdi solist ning mainib, et nii mõnigi Kaplinski luuletus on Tambergi lastelauluks saanud.
„Koostöö ERSOga tuli ootamatu ja toreda ettepanekuna,“ on Marianne Leibur rõõmus. Küsimusele esimeste mälestuste kohta seoses ERSOga vastab ta nii: „Lapsena publiku poolelt mäletan kõige rohkem Buratino laulude kontserti, siis olid ka mu mõlemad vanemad laval“.

ERSOga seovad Mariannet aga lausa kaks vanemat põlvkonda: tema vanaisa, legendaarne löökpillimängija ja laulja Kalju Terasmaa oli üle poole sajandi ERSO löökpillirühma kontsertmeister, tema isa, viiuldaja Arvo Leibur on praegu ERSO kontsertmeister ning ema Terje Terasmaa mängib ERSO löökpillirühmas.

1. juunil kell 10.00