Kas oled kindel, et laps vajab kodulooma? Mõnikord väljendab soov armsa looma järele igatsust tähelepanu, õrnuse ja usalduse järele.

Loomade kohtlemist peab õppima ning ka loomad peavad õppima: kassipojad ei oska liivakastis käia ja koerapoegi tuleb kasvatada. On teie pere selleks ikka valmis?

Enamiku laste loomaarmastusel on üsna kitsad piirid. See on eelkõige suunatud loomapoegadele. Kui laps enam looma eest ei hoolitse, peavad vanemad selle enda õlule võtma.

Loomaga on seotud palju töid: kassi liivakasti või jänesepuuri puhastamine, toidu ostmine, karva hooldamine, regulaarne jalutamine – need asjad ei toimu iseenesest. Seda meeldivam on, kui lapsel on uute ülesannete üle hea meel. Kui tal aga huvi pole, pead sama töö ära tegema sina.

Kuidas hoolitsetakse looma eest siis, kui te perega puhkusele sõidate? Kas naaber toidab kassi või võtab vanaema koera enda juurde?

Millega arvestada enne lemmiku valimist

Hamstrite, merisigade, hiirte ja rottidega tuleb pikemat aega tegeleda, enne kui neid saab kätte võtta. Hamstrid ei sobi nii hästi mänguhimulistele lastel, kuna nad on pigem öise eluviisiga loomad.

Mitte kõikide lindude jaoks ei ole väike puurike toas sobiv pidamisviis.

Kalade hooldus on omaette teadus. Samuti ei tohi alahinnata akvaariumi hooldamise mahukust.

Kassid on väga isepäised ja tahavad ise otsustada, keda nad endale ligi lasevad. Siiski on neid lihtsam hooldada kui koeri ning nad ei nõua pidevat tähelepanu.

Koerad võivad olla toredad mängukaaslased, eeldusel, et nad on sõbralikud ja hästi kasvatatud. Kes hakkab koera sinu peres kasvatama? Koer tahab iga päev vähemalt üks kuni kaks tundi õues käia. Kes temaga jalutab?

Just koera tingimusteta armastus jääb sageli lapsele eluks ajaks meelde.

Ning veel üks palve: loomade varjupaigad on pilgeni täis. Kui soovite mõnele loomale uut kodu pakkuda, võiks just sinna minna.

Kui laps on päris õnnetu, sest teil pole kuidagi võimalik looma võtta, on lahenduseks see, kui laps käib mõne tuttava pere koeraga mängimas ja jalutamas. Kui olete aga tõesti valmis uuele pereliimele pakkuma kodu, hoolitsust, õpetust ja armastust, ei kahetse te lemmiku lisandumist kindlasti, sest sageli jääb just koera tingimusteta armastus lapsele eluks ajaks meelde.