Fotod: Viljar Särekanno
Kui pisipere hakkab teistega ühes lauas sööma, asuvad vanemad tihti jändama mitme pajaga. Kuidas aga sättida nii, et kõik saaksid süüa ühte toitu? Pakume välja idee, kuidas tekitada beebitoidust gurmee-eine, mis sobib ka vanemaile. Lisaks jagame retsepte, mis mudilasi aedvilju sööma meelitaksid.

Kõiki roogi saab lastega koos meisterdada. Kõrvitsasnäkke kokku laduda saavad juba kahesed ning ka lasanjet meisterdada on mõnusam seltskonnas. Kui aga juurviljad kuidagi põnnidele sisse ei lähe, peida need magustoitu ja serveeri peolaual punapõskset peedikooki.

Kõrvitsasnäkid suitsujuustuga

Kaheksale

Imelihtsad snäkid, mida valmista kindlasti koos lastega.

600 g pudelkõrvitsat (kasuta kõrvitsa ülemist osa, kus pole seemneid)

200 g suitsujuustu

õli

soola, pipart

Koori kõrvits, lõika sektoriteks ning laota tükid ahjuplaadile. Viiluta suitsujuust ja aseta juustutükid kõrvitsasektoritele. Nirista üle vähese õliga, maitsesta soola-pipraga. Pane 15 minutiks 200kraadisesse ahju küpsema.

Lillkapsariis

Kahele kuni neljale

Pentsiku nimega lillkapsariis on tõeline üllataja ja pälvib ka pereisade poolehoiu. Hea idee, kuidas köögivilja­portsjonit taldrikul suurendada!

pool keskmist lillkapsast

1 sl võid

soola, pipart

Purusta lillkapsas köögikombainis või riivi peenikeseks puruks. Sulata pannil või ja lisa lillkapsapuru. Maitsesta soola-pipraga ning prae 3–4 minutit keskmisel kuumusel. Naudi soojalt!

Kiired pannifriikad

Neljale

Kui argiõhtul ahjuga jännata ei jaksa, tasub populaarseid bataadi­friikaid teha kiiresti praepannil.

500 g bataati

õli

soola

Koori bataat ja lõika kangideks. Lisa pannile õli ning prae bataadi­tükke 10–15 minutit keskmisel kuumusel, neid igalt küljelt pruunistades. Maitsesta soolaga! Kui bataadid on pruunid ja pehmed, tõsta need taldrikutele ning asu mugima.