Neil päevil, kui Erik on üksi kodus, püüab naine varem töölt koju tulla. Siis jõuab veel käia mängu­väljakutel, parkides ja raamatukogus. Soojadel õhtutel saab minna ujuma, käia suveetendustel, sõpradel külas ja võõrustada ise.

“Olen ka mõelnud, et tore oleks kambakesi linna lähedale mere äärde majake või korter rentida. Saaksime sõbrannadega, kes peavad suvel tööl käima või kes saavad puhkust jaokaupa, lapsehoidu korraldada – osa täiskasvanuid hoiab lapsi, osa saab tööl käia. Paraku on eestlastel kalduvus pigem üksi nokitseda ja katsuda sügiseni kuidagi välja vedada. Selle plaani miinus on ka see, et kui linnas on laenuga ostetud korter, on suveks eraldi elamist raske rentida,” arutab Agnes.

Koondasime mõned ideed, kuidas suvel hakkama saada, kui lastehoiul tugigruppi napib ja pead ise suure osa ajast tööl käima.

Sul on vaja plaani!

Teadmatus eesootavast väljapääsmatuna näivast olukorrast on kõige ebameeldivam. Seega esimese asjana varu endale aega, et lapse või laste suveplaanid nädalate ja päevade kaupa läbi mõelda. Võta ette näiteks Google’i kalender ja kirjuta kõik sinna. Esmalt märgi ära enda puhkus. Kui rahaline olukord võimaldab, ka mõni (linna)laager. Siis hakkab pilt järk-järgult selginema – ilmnevad katmata ajavahemikud, aga ka võimalikud lahendused.