Viis aastat pärast Airise Belgiasse kolimist sündis Matis (10) ja siis Lenno (9). Airise ja poiste isa kooselu paraku ei sujunud ja pärast ladina­ameerikalikku draamat mindi lahku. Vallalisena veedetud ajal leidis Airis tuge vanast sõbrast Philipp ­Hansenist (41). Mees meenutab, kui atraktiivne Airis talle tundus: “Ta vitaalsus on positiivses mõttes nakkav ja ta on sihikindel kõiges, mida teeb. Ta on kesk­pärasusest kaugel!” Uue suhtega nad siiski ei kiirustanud ja Airis jutustab: “Eks hiilimist oli ikka tükk aega. Me ei tahtnud poiste pärast otsuseid ülepeakaela teha.”

Kärgpere sünd

Sakslasest Philipp töötab Euroopa liberaalide peakontoris, kus tutvuski Airisega. Philipp, kes ise suurest perest ei unistanud, jutustab Airise perre sulandumisest: “Võtsin aega, et õppida austama ning mõistma laste harjumusi ja ootusi, mis olid välja kujunenud enne, kui mina nendega kohtusin. Meil on nüüdseks palju ühist, aga mul on tulnud nuputada, kuidas oma ideid nende haridusse ja kasvatusse põimida.”

Airisele meeldib, kuidas Philipp kõike ülima põhjalikkusega võtab. Ta nimetab meest oma kaljuks ja turvavõrguks. “Olen ise samasugune pühenduja, ses mõttes oleme tasakaalus,” ütleb ta rahulolevana. “Meile meeldib koos süüa teha ja reisida. Arvamuste vahe tuleb sisse vaid siis, kui poisid ulakusi või lapsikusi teevad. Mina olen see, kes siis lõdvemalt võtab, Philipp aga nõuab rangemalt korda. Eks ikka ole nii, et need, kes ise lapsevanemad pole, teavad paremini, kuidas lapsi kasvatada,” naerab ta.