.
Seekord pakume teile toite, millega hommikusöögilauda katta. Alustame isetehtud müslist ja kausitoitudest, mis koguvad järjest populaarsust. Instagram kubiseb värvikatest ja vitamiinirohketest “kaussidest”, vaatad ja kohe tahaks! Lapsedki on vaimustunud. Vaata üle oma sügavkülm – kõik marjad, mis ootavad enne kevadet nahkapistmist, sobivad kausitoitudesse ideaalselt.

Lisaks mõni võileib ja pannkook ning ma loodan, et igaüks leiab siit midagi. Nisujahu ja suhkrut on neis toitudes minimaalselt, vitamiiniosuti see-eest punases. Head hommikuisu!

Omatehtud müsli


Muidugi võib müslit ka poest osta. Samas ei maksa alahinnata kõigi käegakatsutavate komponentide kõrval sulaselget armastust, mis isevalmistatud toidu sisse satub.

  • 7 dl kaerahelbeid
  • 2 dl päevalille-, lina- ja kõrvitsaseemneid
  • 1 dl kliisid
  • näpuotsaga soola
  • 1 dl õli
  • 1 dl vedelat mett
  • 1 dl India pähkleid
  • 1 dl kookoslaaste
  • 1 dl kuivatatud jõhvikaid

Sega ühes kausis kaerahelbed, seemned, kliid ja sool, teises kausis õli ja vedel mesi. Kalla kaks kausitäit kokku ja pudista sõrmede vahel segamini. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuumuta ahi 130 kraadini ja küpseta müslit 40 minutit. Lisa India pähklid ja kookoslaastud ning küpseta veel 30 minutit, vahepeal segades. Viimaks puista hulka tükeldatud jõhvikad. Ahjust välja võttes lase müslil täielikult jahtuda ja pane siis õhukindlalt suletavasse purki. Söö koos piima, maitsestamata jogurti või smuutiga.

PS. Tegelikult võib müsli sisse panna mis tahes pähkleid, seemneid ja kuivatatud puuvilju. Pea ainult meeles, et pähklid lisa poole küpsetamise pealt ja puuviljad päris lõpus.