Enne Gaidiga tutvumist elas Marko tosin aastat koos Mia emaga. Selleks ajaks, kui Gaidi mehe vaatevälja ilmus, elasid nad juba sisuliselt lahus: Marko maja alumisel korrusel, naine tütrega ülemisel, oodates, millal õnnestub ühiselt soetatud maja maha müüa ja eraldi kodud soetada. Tütar lootis, et ema-isa lepivad ära. Paraku tulutult, ja ühel hetkel teatas isa, et kolib minema.

Gaidi oli oma tütart Mariat (6) kasvatanud üksi kaks aastat. “Lihtsalt kasvasime mehega lahku,” selgitab ta nüüd, kaks aastat hiljem. Lahkumineku algataja oli Gaidi ise. Naine tundis, et ei jaksa enam kõike üksi teha – kasvatada last, käia tööl ja hoida kodu korras, sellal kui mees mängis arvutimänge või hängis õhtuti sõpradega pubides. Nii teataski ta lõpuks mehele, et too võib asjad pakkida ja naise soetatud korterist välja kolida. Mees lahkus naiselegi üllatuseks suurema draamata. Gaidi pidi alguses mehele üksnes meelde tuletama, et lahku läksid vanemad, mitte isa lapsest.

Eelmiste elude taak


Aasta pärast lahkuminekut kohtus Gaidi ühel töisel üritusel Markoga. Mehega rääkides tundis ta üle hulga aja end naisena – et keegi hoolitseb tema eest ja arvestab temaga. Gaidi oli valmis eluga edasi liikuma.

Üsna ruttu tegi Gaidi Markole ettepaneku, et too võib tema juurde elama tulla, kuna teadis, et mees ootab võimalust eksnaisest lahku kolida. Algul pidas Marko kokkukolimist liigseks kiirustamiseks, kuid poole aasta pärast teatas ise, et on valmis naise juurde elama asuma. Alles siis kuulis Gaidi ka mehe tütrest Miast. “Ma ei teagi, kuidas ma selle peale varem ei tulnud, et tal on laps. Ta ei rääkinud tütrest kunagi ja mina ei söandanud küsida, arvates, et kui ei räägi, polegi tal lapsi…” meenutab Gaidi.

Uudis pani naise korraks mõtlema. Tema tütre isa käis last pärast esimeste pingete lahtumist igal võimalusel vaatamas – kas nüüd hakkab ka Marko pidevalt külastama eksnaist, kes pealegi elas neile üsna lähedal? Et seda ennetada, tegi ta mehele ettepaneku: tütar võiks elada vaheldumisi nende ja oma ema juures. Mees võttis paar päeva mõtlemis­aega, pidas eksnaise ja tütrega nõu ning teatas: olgu nii!